Volkswagen heeft een Golf GTI TCR Concept voorgesteld, een knipoog naar de race-Golf in de TCR. Het vermogen stijgt tot 290 pk, maar hij heeft vooral een topsnelheid van 264 km/u. Goed nieuws: deze conceptcar wordt eind dit jaar realiteit.

Jean-François Christiaens
11/05/2018

Net als elk jaar trekken in mei alle Volkswagen-fans naar het Oostenrijkse Wörthersee. De gelegenheid voor het merk uit Wolfsburg om een speciale GTI voor te stellen. Maar dit jaar ligt de conceptcar iets dichter bij de realiteit dan gewoonlijk.

Gebooste GTI

Deze GTI ziet er namelijk betrekkelijk normaal uit. Onder de motorkap zit zelfs dezelfde 2.0 turbobenzine als in de gewone Golf GTI, alleen produceert hij hier 290 pk en 370 Nm. Net als in de GTI Clubsport S zorgt een echt sperdifferentieel ervoor dat het vermogen aan de grond geraakt. De GTI TCR is er wel alleen met DSG.

Eind dit jaar in de showroom

Standaard heeft de GTI TCR gesmede aluminium 18-duimsvelgen. Optioneel zijn er 19-duimers, een 20 millimeter lagere ophanging en een topsnelheid die verhoogd wordt van 250 naar 264 km/u. Dat maakt er de snelste Golf GTI ooit van. Binnenin krijgen de zetels een specifieke alcantara bekleding. Momenteel zegt VW nog niets over prestaties of prijs, maar wel dat deze “collector’s”-GTI eind dit jaar in de showroom staat.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.