Volkswagen heeft naar zijn klanten geluisterd voor de update van de ID.3!

De facelift van de elektrische hatchback wordt in de lente van 2023 verwacht.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 december 2022
  • Toekomst

De update van de ID.3 halverwege zijn carrière komt eraan! En om zijn elektrische hatchback te verbeteren, heeft Volkswagen naar zijn klanten geluisterd: "De behoeften van onze klanten staan altijd centraal. Daarom streven we ernaar om onze producten aan te passen aan hun behoeften. De nieuwe ID.3 toont ons streven naar kwaliteit en duurzaamheid. Het ontwerp is volwassener geworden en we hebben de materialen in het interieur verbeterd."

Performantere technologie! 

Naast betere interieurmaterialen belooft de autobouwer ook technologische ontwikkelingen. Het infotainmentsysteem op het centrale scherm is herwerkt om efficiënter en responsiever te worden en ook over-the-air updates te ontvangen. Een andere nieuwigheid is de 'Plug & Charge'-functie, waardoor je bij bepaalde laadstations je badge niet meer hoeft boven te halen om op te laden.

Afspraak in 2023

Deze facelift zou in de lente van 2023 onthuld moeten worden, maar hij zal al vanaf 16 december 2022 te bestellen zijn voor levering vanaf oktober 2023. Het moet gezegd dat met meer dan een half miljoen verkochte voertuigen de vraag naar de Duitse auto sterk is. In die mate zelfs dat Volkswagen besloten heeft om de ID.3 ook in Wolfsburg te bouwen, bovenop de productie in de fabrieken in Zwickau en Dresden. Laten we hopen dat dit de levertijden verkort...


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km