Ambitieuze plannen in Duitsland: tegen 2025 wil Volkswagen 1 miljoen elektrische auto’s verkopen. De Duitse constructeur wil daarmee Tesla overklassen.
Wim Bervoets
08/05/2017

Volkswagen lijkt het roer volledig om te gooien: na het dieselgateschandaal van twee jaar geleden zet de Duitse constructeur nu in op elektriciteit. Op de jaarlijkse persconferentie van het merk gaf Volkswagen-CEO Herbert Diess te kennen dat VW binnen tien jaar de grootste producent van elektrische voertuigen moet worden.

Beter dan Tesla

De uitspraken van Diess zullen ze in de Verenigde Staten met argusogen bekijken: Tesla wil immers dezelfde productiedoelstelling halen tegen 2020. “Alles wat Tesla doet, zullen we beter kunnen doen”, aldus de VW-CEO. De Amerikanen mikken vooral op de premiummarkt, maar hebben met de Model 3 een betaalbaarder model klaar.

Schaalvoordelen

Net daar hoopt Volkswagen Tesla de pas af te snijden: “We kunnen profiteren van gigantische schaalvoordelen”, aldus Diess, die tegelijk wil blijven investeren in de klassieke verbrandingsmotor. Dat het de Duitsers menens is met de elektrische auto, bewijzen heel wat concepts op recente autosalons, zoals de I.D. Concept, de I.D. Buzz en I.D. Crozz.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.