Volkswagen op de Brussels Motor Show 2023, de Combi-spirit

VW pakt uit met heel wat nieuwigheden in Brussel, met als grote ster de elektrische ‘Combi’, de ID. Buzz, maar ook twee andere concept cars met batterijkracht.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 23 december 2022
  • Divers

Er is voor elk wat wils op de VW-stand, met meer dan 30 getoonde voertuigen, waaronder een handvol lichte bedrijfsvoertuigen, zoals de gloednieuwe Amarok pick-up. Voor avonturiers op zoek naar een gevoel van vrijheid is er ook de California camper. De nieuwste Multivan staat ook te blinken op de stand, net als de rest van het klassieke gamma, waaronder de onlangs gelanceerde SUV-coupé Taigo met benzinemotor.

De ID. Buzz trekt de aandacht

Het elektrische busje van VW is 4,71 meter lang en heeft vijf zitplaatsen. De achterbank is verschuifbaar, maar klapt niet weg in de vloer. De 204 pk sterke elektromotor put zijn energie uit een batterij met een capaciteit van 77 kWh die officieel een rijbereik tot 423 kilometer biedt. De eerder prijzige 'Buzz' zal in 2023 ook beschikbaar zijn als langere zevenzitter en in een GTX-variant met twee motoren voor vierwielaandrijving, en een grotere batterij. 

De ID.-familie compleet

Op het Salon kan je naast de ID. Buzz ook de andere leden van de huidige ID-familie ontdekken: de compacte ID.3 (die binnenkort een facelift krijgt, met onder andere een vernieuwde neus, een oplaadsysteem dat laadpassen overbodig maakt en een verbeterd multimediasysteem met een groter scherm), de ID.4 SUV en zijn recente ID.5 ‘coupé’-afgeleide

De invoerder kondigt ook de aanwezigheid aan van elektrische concept cars op het Salon. Dat zullen normaal gezien de ID.XTREME zijn (een ID.4 in avontuurlijke uitvoering) en de ID.SPACE VIZZION (een break met de afmetingen van de Passat, maar dan 100% elektrisch). Tegen 2026 heeft VW 10 nieuwe ‘ID’ modellen aangekondigd (inclusief facelifts of varianten van bestaande modellen), waaronder een elektrische stadsauto.

Amarok, de Duitse Ranger

Dit is geen VW, maar een... 'gerebadgede' Ford! De nieuwe Amarok is een kloon van de nieuwe Ford Ranger, waarmee hij zijn onderstel, dieselmotoren (2.0 met 150, 170 of 204 pk; en 3.0 V6 met 241 pk) en zijn automatische versnellingsbak met 10 versnellingen deelt. Deze pick-up (5,35 meter lang) is leverbaar met een enkele of dubbele cabine en beschikt over vierwielaandrijving, eventueel permanent. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km