Volkswagen werkt aan een SUV-uitvoering van de ID.3

Die zou gebaseerd zijn op het facelift van de elektrische middenklasser uit Wolfsburg, die er volgend jaar aankomt.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 04 november 2022
  • Toekomst

De ID.3 was het eerste model van de 100% elektrische ID-familie van Volkswagen. De op de MEB-architectuur gebaseerde ‘Golf van de 21ste eeuw’ werd eind 2019 officieel voorgesteld en is dus stilaan toe aan een update. Uit gesprekken die de collega’s van het Britse magazine AutoExpress hadden met VW-CEO Thomas Schäfer blijkt dat die er volgend jaar aankomt. Maar dat was niet het enige wat Schäfer te vertellen had...

ID.3 Cross? 

Een facelift voor de ID.3 is logisch, gezien zijn leeftijd. En Schäfer belooft dat er daarbij goed geluisterd is naar de huidige eigenaars en hun grieven rond het model. Op designvlak zouden de aanpassingen dus wel eens beperkt kunnen zijn, maar aan de kwaliteitsindruk, de materiaalkeuze en de software van het model zal wel gesleuteld moeten worden. Misschien komen er zelfs terug meer fysieke knoppen, zoals Schäfer eerder al beloofde.

Maar het grootste nieuws is dat Volkswagen ook werkt aan een SUV-uitvoering op basis van de ID.3. Niet geheel onlogisch, want hoewel de ID.3 een ideaal startpunt was voor de ID-familie, zijn het wel SUV-modellen die op dit moment de wind in de zeilen hebben en voor de winst zorgen bij de meeste autobouwers. Hoe Volkswagen die nieuwe variant precies wil aanpakken, is nog niet helemaal duidelijk. Een ‘Cross’-achtige aanpak met een verhoogde bodemvrijheid en een ruigere look dankzij extra beschermpanelen of eerder een volledig nieuw koetswerk dat de naam en enkele stylingverwijzingen krijgt (een recept dat ook Toyota toepast)? Wel staat vast dat hij op technisch vlak zo goed als identiek wordt, net als de andere modellen op het MEB-platform trouwens. De nieuwe versie moet er voor 2026 zijn, samen met een nog kleinere elektrische SUV van het merk.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Volkswagen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km