Volvo is gehackt!

Volvo geeft toe dat het gehackt is, maar informatie over klanten zou daarbij niet buitgemaakt zijn. 

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 13 december 2021
  • Sector

De tijd dat spionnen met miniatuurcamera’s aan industriële spionage deden, is enkel nog iets uit filmklassiekers. Maar hacking en andere cyberaanvallen zijn niet meer weg te denken. Dat mocht ook Volvo ondervinden. In een persbericht geeft het bedrijf toe dat het gehackt is en dat daarbij informatie van de R&D-afdeling buitgemaakt werd. Informatie over de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten dus. Het merk benadrukt dat het “met de informatie die nu beschikbaar is” geen gevaar ziet voor de veiligheid van aan klanten geleverde voertuigen of hun persoonlijke data. 

Wie o wie?

Over welke gegevens het precies gaat en welke impact er is op de werking van het bedrijf, geeft Volvo niet mee. Maar gezien de miljarden die de autosector investeert in onderzoek en ontwikkeling op het vlak van elektrificatie, veiligheidssystemen en andere technologieën, lijkt het ons alvast een lucratieve bezigheid om dat soort gegevens buit te maken. Volvo heeft het over “een derde partij”, maar noemt geen namen en zegt verder onderzoek te voeren. Dat het daarbij rechtstreeks om een grote concurrent gaat, lijkt weinig waarschijnlijk, maar je weet natuurlijk nooit...

Het Zweeds-Chinese merk heeft in elk geval de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en stappen ondernomen om toegang door derden te vermijden. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km