Volvo plant laadpalen in samenwerking met … Starbucks !

De Zweedse autobouwer gaat een partnership aan met ChargePoint en de Amerikaanse koffiegigant om 60 laadpalen te plaatsen bij 15 Starbucks-locaties in de Verenigde Staten. Een briljant idee?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 maart 2022
  • Elektrisch

Het netwerk van oplaadpunten breidt elke dag uit. Maar hoewel Siemens en Tesla steeds minder tijd nodig hebben om laadpalen te plaatsen, moeten de locaties ook goed gekozen zijn. Eventueel op een snelwegparking met winkel, of waarom niet bij een café. Dat is het idee achter het partnership tussen Volvo, Chargepoint en Starbucks!

60 laadpalen in 15 cafés

Het Zweedse merk installeert 60 Chargepoint-laadpalen bij 15 Starbucks-locaties langs de weg tussen Denver en Seattle, een traject van meer dan 2.000 km! Dat is een laadpaal om de 160 km. Het gaat om snellaadpalen waarmee bijvoorbeeld de batterij van een Volvo C40 van 20% naar 90% opgeladen kan worden in een veertigtal minuten. Genoeg tijd voor een koffie, of twee, misschien drie...

Aangename plekken om je te ontspannen”

De laadpalen zullen toegankelijk zijn voor iedereen, maar Volvo-rijders genieten van voordelige tarieven en gratis laden per locatie! “Door te werken met Starbucks bieden we mensen aangename plekken om zich te ontspannen terwijl hun auto oplaadt”, zegt Anders Gustafsson, de voorzitter van Volvo Car USA. Nu nog hopen dat het project ook uitbreiding krijgt in Europa!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volvo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volvo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km