Volvo S60: Zweedse globetrotter zonder diesel

De Zweedse constructeur Volvo heeft een dubbele primeur: de opening van een nieuwe fabriek in Charleston, in de Verenigde Staten, en de première van de volledig vernieuwde Volvo S60. De sedan doet het voortaan zonder dieselmotor.

  • Bervoets Wim
  • 20 juni 2018

De nieuwe Volvo S60 rolt natuurlijk ook van de band in het Amerikaanse Charleston: de Zweedse constructeur onderstreept daarmee het internationale belang van de berline. De vierdeurs is namelijk populairder in Noord-Amerika en Azië dan bij ons. Het is overigens de eerste Volvo die in de Verenigde Staten wordt gebouwd.

Geen diesel

Tegelijk is het ook de eerste nieuwe Volvo die zonder dieselmotor wordt aangeboden. Niet toevallig zijn de Verenigde Staten en China twee markten waar de zelfontbrander aan terrein verliest. Volvo gaf eerder al te kennen dat het vanaf volgend jaar in al zijn modellen minstens een vorm van elektrificatie wou aanbieden, en dat het niet langer in nieuwe generaties dieselmotoren wilde investeren.

Polestar Engineered

Het motoraanbod van deze nieuwe S60 bestaat bij de lancering uit vier versies: in de eerste plaats de klassieke T5 en T6-benzinemotoren, beide gebaseerd op Volvo’s 2.0 viercilinder maar met respectievelijk 250 en 310 pk. Daarnaast zijn er de twee plug-inhybrides die de Zweden ook op de breakversie, de V60, aanbieden: de T6 TwinEngine van 340 pk en de T8 TwinEngine van 400 pk. Dankzij de ingenieurs van Polestar Engineered is er voor de T8 een upgrade naar 415 pk beschikbaar.

SPA

Verder staat deze nieuwe berline op het vertrouwde SPA-platform voor Volvo’s grote modellen. Dat betekent dat de S60 recht heeft op de veiligheids- en connectiviteitstechnologie van de grotere XC90, V90 en S90, en die eveneens beschikbaar is op de XC60 en V60. We noteren onder meer een uitgebreid City Safety-systeem dat voetgangers, fietsers en grote dieren herkent, en dat in verschillende situaties de auto zelfstandig afremt om aanrijdingen te vermijden. Ook de semi-autonome Pilot Assist voor op de snelweg doet zijn intrede op de S60.

Geconnecteerd

In het interieur herkennen we het rechtopstaande Sensus Connect-infotainmentsysteem uit de andere vernieuwde Volvo’s. Het is onder meer compatibel met Appel CarPlay en Android Auto .Tot slot valt deze nieuwe S60 ook onder het Care by Volvo-programma, waarbij je maandelijks betaalt voor het gebruik van je Volvo in plaats van hem op de klassieke manier te kopen. Bij ons wordt dat systeem in een later stadium uitgerold.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km