Volvo XC40 bijgewerkt

De Zweedse SUV krijgt in het midden van zijn carrière een facelift, maar de esthetische en technologische evoluties zijn miniem.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 januari 2022
  • Lancering

De bestseller van het merk, en de populairste auto in Vlaanderen, evolueert subtiel. De XC40 krijgt voortaan dezelfde neus als de C40, zijn elektrische tweelingbroer met aflopende daklijn. De koplampen zijn wat slanker en kunnen in optie uitgerust worden met de nieuwe Pixel-technologie. Het onderste deel van de bumper is herwerkt rond de mistlampen... Ga niet op zoek naar andere aanpassingen aan de look, want die zijn er niet. Volvo heeft de uitdrukking "never change a winning team" duidelijk letterlijk genomen.

Meer veiligheid en Google 

Ook binnenin verandert er op esthetisch vlak niets, maar toch zijn er enkele aanpassingen. De plug-in hybrides en elektrische versies kunnen nu uitgerust worden met een wolmix zetelbekleding. De micro-hybride versies krijgen dan weer de nieuwste Google interface met 4 jaar onbeperkte data. Ook de rijhulpmiddelen zijn verbeterd en omvatten Emergency Stop Assist, dat de auto tot een volledige stop brengt als de bestuurder niet reageert.

Vanaf € 31.950 

De Zweedse autobouwer heeft de beschikbaarheid van deze facelift in België nog niet aangekondigd, maar op de website kan je de nieuwe versie al wel configureren. De prijzen beginnen bij € 31.950 voor een conventionele motor, € 45.500 voor de plug-in hybride en € 46.301 voor de puur elektrische versie met enkele elektromotor.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volvo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volvo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km