VROOM.be verbreedt samen met mozzeno haar aanbod met digitale autolening

VROOM.be biedt bezoekers voortaan de mogelijkheid om online een lening af te sluiten voor de aankoop van hun tweedehandswagen. In samenwerking met mozzeno kunnen particulieren volledig digitaal en binnen de 24 uur een lening bekomen om daarmee een auto aan te schaffen. VROOM.be breidt zo haar online service verder uit en kiest met mozzeno voor een snel groeiende en innovatieve partner die collaboratieve leningen in ons land in de markt zette.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 26 januari 2021
  • Sector

VROOM.be streeft naar een zo compleet mogelijk aanbod van én rond autozoekertjes. In die optiek blijft de zoekertjessite op zoek naar nieuwe toepassingen en verbeteringen. In samenwerking met mozzeno biedt het voortaan ook de mogelijkheid om online een autolening af te sluiten. Via een volledig digitaal parcours en binnen een termijn van 24 uur kunnen potentiële kopers er zo de aankoop van hun nieuwe tweedehandswagen ook financieel, vlot én contactloos afronden.

Collaboratieve lening

De werking van mozzeno is gebouwd rond een gemeenschap van investeerders die via de startup onrechtstreeks geld ter beschikking stelt van consumenten die op zoek zijn naar een lening voor bijvoorbeeld een project, hun studies, verbouwingswerken of een auto. Bij mozzeno leent de kredietnemer dus niet van een multinational of een financiële instelling. Het gaat om een collaboratieve lening.

Rentevoet vanaf 3,4 procent

Alles verloopt digitaal, vanaf de aanvraag tot de ondertekening van het contract waardoor het erg laagdrempelig is, coronaproof én efficiënt. De berekening van het jaarlijks kostenpercentage (JKP) verloopt op basis van een objectief algoritme dat het profiel van de kredietnemer screent. De rentevoet start al vanaf 3,4 procent. Het is ook een mogelijk om 110 procent van de aankoopprijs te lenen om eventuele bijkomende kosten (winterbanden, dakkoffer…) te betalen.

Sharing economy

Met jaarlijks zo’n 17 miljoen bezoekers en meer dan 32.000 zoekertjes bereikt VROOM.be een groot publiek. Moederbedrijf Mobly blijft inzetten op een completer pakket aan diensten en een nog hogere gebruiksvriendelijkheid. “Dankzij de digitale en efficiënte autolening van mozzeno zetten we met VROOM.be opnieuw een stap vooruit”, zegt Hans De Mondt, CEO van Mobly. “We willen met hen eerlijke leningen mogelijk maken die met lokale investeerders tot stand komen. Het principe van een sharing economy van mozzeno sluit perfect aan bij onze ideeën. De samenwerking is dus een logische keuze en het is de bedoeling dat mozzeno in de toekomst nog gestroomlijnder zal overvloeien in VROOM.be en we denken ook na om de lening ook uit te breiden voor andere vormen van mobiliteit dan een wagen.”

Als eerste rolde mozzeno de collaboratieve lening uit en creëert het een community, een samenwerkingseconomie voor kredietnemers en investeerders. Het leende intussen al voor meer dan 20 miljoen euro aan Belgische kredietnemers. Met VROOM.be voegt de Belgische start-up een nieuwe partner aan haar rijtje toe. “Het collaboratieve en 100 procent digitale investeringskrediet, dat is waar we voor staan”, zegt Xavier Laoureux, mede-oprichter van mozzeno. “Mobly maakt mobiliteit eenvoudiger en digitaal beschikbaar, mozzeno doet hetzelfde met een lening. We plaatsen de gebruiker – zowel de kredietnemer als de investeerder – centraal en verbinden ze zonder dat ze zelf met mekaar in contact hoeven te komen. Dat wij met de coronacrisis in het achterhoofd alles digitaal afhandelen zonder een berg aan papierwerk, maakt ons vandaag een vrijwel unieke speler. Allemaal aspecten die erg dicht aanleunen bij waar Mobly en VROOM.be voor staan. Onze samenwerking is in het voordeel van alle betrokkenen.”

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe wagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze nieuwste zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km