VROOM.be lanceert EV Checker

Is elektrisch rijden iets voor u? VROOM.be geeft gepersonaliseerd en compleet advies.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 27 januari 2022
  • Elektrisch

VROOM.be introduceert vandaag de EV-checker, waarmee particulieren kunnen nagaan in welke mate elektrisch rijden voor hen financieel en praktisch interessant is. In negen stappen analyseert de webapplicatie vanaf wanneer een in aankoop duurdere elektrische wagen tijdens de gebruiksperiode voordeliger wordt dan de huidige of een conventionele wagen. Om vervolgens de keuze te vereenvoudigen, volgt een overzicht van de meest geschikte wagens die momenteel beschikbaar zijn.

 

VROOM.be wil op die manier bestuurders heel wat tijd en keuzestress besparen. Elektrische wagens vormen ontegensprekelijk de wissel op de toekomst, alleen weten veel geïnteresseerden nog niet precies welke modellen bij hun mobiliteitsprofiel aansluiten. Afhankelijk van onder meer het gebruik, de woonplaats en -regio, de laadinfrastructuur in de buurt, de jaarlijks en dagelijks gemiddeld afgelegde kilometers en de behoeften van de bestuurder(s) gaat de EV-checker na wat de meest geschikte optie is: nu al overstappen op elektrisch rijden of toch nog opteren voor een wagen op fossiele brandstoffen. Een vraagstuk waar tot vandaag niet zomaar een passend antwoord op gegeven kon worden.  

Uitsluitsel binnen de minuut

“In heel wat huishoudens waar men aan een nieuwe wagen toe is, stelt de vraag zich: gaan we voor elektrisch of fossiele brandstof?”, zegt Donald Wolfs, CEO van VROOM.be. “Daarom gingen we als eerste Belgische autospecialist op zoek naar een methode om er een compleet en sluitend antwoord op te geven. Afhankelijk van onder meer levensstijl, rijprofiel en mobiliteitsbehoeften trekt de EV-checker nauwkeurig na wat nu de beste optie is.” De test op de EV-checker doen, neemt amper een minuut de tijd in beslag. Het proces verloopt volledig digitaal, op neutrale wijze én is uiteraard vrijblijvend. De tool verwijst de geïnteresseerde gebruikers nadien al dan niet door naar een snel beschikbaar elektrisch aanbod - nieuw en tweedehands - dat de concessiehouders aanbieden op VROOM.be. 

Tweedehandsmarkt groeit

Door het nijpende tekort aan microchips en de complexe logistieke ketting sinds de coronacrisis kan de levertijd van nieuwe wagens momenteel oplopen tot langer dan een jaar. Die wachttijd kan vermeden worden: de tweedehandsmarkt van elektrische auto’s groeit. Op VROOM.be zijn er momenteel zo’n 1.000 geëlektrificeerde wagens terug te vinden die nagenoeg meteen beschikbaar zijn. Het tweedehandsplatform herbergt daarmee het grootste en meest gevarieerde elektrisch aangedreven aanbod in het land. “De tweedehandsmarkt voor elektrische wagens is er een met een groot potentieel”, zegt Donald Wolfs. “Bij VROOM.be zien we de vraag alsmaar toenemen en dus spelen we daar ook op in door een interessant gamma aan elektrische wagens aan te bieden via onze dealer partners.” 

 

Dankzij de EV-checker kunnen geïnteresseerden nu ook via VROOM.be makkelijker de knoop doorhakken. Het persoonlijke advies dat ze via deze tool krijgen, zet hen op weg om de juiste keuze te maken. “VROOM.be is op die manier voorbereid op de elektrificatie van de wagenmarkt en neemt dit mee op in haar visie om verder te blijven groeien als het meest intuïtieve en klantgerichte autovergelijkingswebsite voor bestuurders die op zoek zijn naar een nieuwe wagen of jonge tweedehandswagen”, besluit Donald Wolfs.

Is elektrisch rijden iets voor u?

Beantwoord onderstaande vragen en krijg je persoonlijke autorapport :

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

De Mercedes-AMG GT 63 is er nu ook als plug-inhybride met maar liefst 600 kW (816 pk) en een sprint van 0 tot 100 km/u in een duizelingwekkende 2,8 seconden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km