VW ID. Golf in plaats van ID.2?

Volgens de collega’s van het Britse Autocar maakt het SUV-achtige design van de ID. Life concept plaats voor een traditionelere hatchback met misschien ook een iconische naam.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 16 februari 2023
  • Toekomst

Volkswagen werkt aan een betaalbaar 100% elektrisch model dat in de ID-reeks van het merk een plaats krijgt onder de ID.3. Om een idee te geven hoe die eruit zou gaan zien, toonde het merk in 2021 de ID. Life concept, die zou evolueren naar de ID.2. Maar twee jaar later ziet de wereld er anders uit, en ook het management van Volkswagen is na het vertrek van Herbert Diess tot nieuwe inzichten gekomen. Het design van de ID. Life en misschien zelfs de naam ID.2 zouden op de schop gaan.

Elektrische ID. Golf GTI?

Dat beweren tenminste de collega’s van het Britse magazine Autocar, op basis van bronnen in Wolfsburg. Het SUV-achtige design van de ID. Life zou plaats maken voor een meer traditionele compacte hatchback-look met voorwielaandrijving, maar wel nog steeds op het MEB-onderstel van de groep, zij het met een ingekorte wielbasis. Ook over de naam van de nieuwkomer is nog discussie, maar ID. Golf behoort tot de mogelijkheden. Het is immers een wereldwijd bekende naam die het merk niet zomaar wil laten verdwijnen, en die dus ook plaats moet krijgen in de elektrische toekomst van het merk.

Maar welke naam de kleinere elektrische Volkswagen ook krijgt, hij zal in elk geval niet lijken op de ID. Life. Het nieuwe management zou immers – nog steeds volgens Autocar – niet blij geweest zijn met de looks van die concept car. Ex-Bentley-designer Andreas Mindt moet als nieuwe directeur voor het design bij Volkswagen zorgen voor een ander, meer traditioneel ontwerp. En er zou zelfs een GTI-versie gepland zijn – geen GTX, want die naam is volgens de bronnen van de Britten geen lang leven meer beschoren.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Volkswagen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km