Wat maakt deze Volkswagen T2 zo anders dan een conventioneel model?

De op het eerste gezicht wat banale minibus heeft voor sensatie gezorgd in München.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 september 2021
  • Toekomst

Continental wordt in de eerste plaats met banden geassocieerd, maar de Duitse groep doet meer dan enkel dat. Het in 1871 opgerichte Continental AG wordt namelijk gezien als een toeleverancier in de brede zin van het woord, want het produceert onderdelen voor autochassis, veiligheidssystemen of uitrusting voor het interieur.

Net op dat laatste vlak heeft Continental al zijn knowhow laten zien met de onthulling van deze unieke auto op basis van de legendarische minibus Volkswagen T2. De wagen is bedacht op het rijden van de toekomst – autonoom, dus – en heeft een interieur dat is afgestemd op die paradigmaverschuiving. Het gevolg is dat de passagiersruimte is ontwikkeld om er te kunnen rusten en werken, en dus niet enkel om te rijden.

Extreem gezellig

De T2, die de naam AMBIENC3 kreeg, onderscheidt zich door een bijzonder eigentijds interieur, met een tegelijk warme en ontspannende sfeer, onder meer dankzij het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en textielsoorten op basis van organische vezels. In de praktijk staat voorin nog maar één stoel voor de bestuurder, terwijl de rest van de passagiers plaats kunnen nemen op een plooibare matras in twee delen, op een zitbank of op een kleine fauteuil. We vragen ons alleen af wat er met de veiligheidsgordels is gebeurd… Tussen het voorste en het achterste deel van het interieur is zelfs een koffiezetapparaat geplaatst.

Naast de interieurinrichting zelf heeft Continental ook veel werk gemaakt van de boordinstrumenten, met aanraakvlakken en schermen, maar ook een dashboard dat sterk doet denken aan dat van de Volkswagen ID-modellen.

Met deze originele conceptcar toont Continental dat het een grote rol wil spelen in de mobiliteit van de toekomst via zowel originele als innovatieve oplossingen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Continental AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km