We weten meer over de 100 % elektrische auto van Sony

Die wordt ontwikkeld in samenwerking met Honda.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 17 oktober 2022
  • Sector

Het is een publiek geheim dat de 'grote jongens' in de elektronische en digitale wereld geïnteresseerd zijn in de autowereld, vooral omdat die momenteel een kleine technologische revolutie doormaakt. Dat geldt voor Apple en Google, maar ook voor de Japanse reus Sony, dat de CD, de Walkman en de 3 ½ inch diskette uitvond.

En hoewel geruchten over één van deze projecten regelmatig het nieuws halen, is er nog niets concreets uitgekomen. Maar Sony zou de situatie wel eens kunnen veranderen met een model dat tegen 2026 op de markt moet komen. Het Japanse concern werkt samen met Honda om een ultra-geconnecteerd voertuig te ontwikkelen. Hoewel de twee Japanse bedrijven nog geen details hebben vrijgegeven, weten we wel dat het een 100% elektrisch voertuig wordt dat min of meer zal functioneren als een smartphone.

Japan en VS

Het is geen verrassing dat Sony zich bezig houdt met de ontwikkeling van de software, sensoren en boordtechnologieën om niveau 3 autonoom rijden mogelijk te maken. Honda van zijn kant ontwikkelt de mechanische basis en zal instaan voor de assemblage van het voertuig. Om dit project onder de best mogelijke omstandigheden te realiseren, hebben Sony en Honda een gezamenlijk bedrijf opgericht onder de naam Sony Honda Mobility Inc. Het eerste model dat op de markt komt, zal aanvankelijk alleen in Japan en Noord-Amerika verkrijgbaar zijn. Hij zal namelijk in de Verenigde Staten worden geassembleerd, in een Honda-fabriek in Ohio. Hierdoor kan het Japanse consortium genieten van de 'Biden-bonus' van $7.500 die wordt toegekend aan autokopers die kiezen voor een elektrisch voertuig dat op Amerikaans grondgebied is gebouwd.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Sony Honda Mobility Inc..

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km