Weer geen Salon van Genève 2023, wel in Qatar

De toekomst van het evenement in thuisstad Genève lijkt daarmee hoogst onzeker.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 19 augustus 2022
  • Sector

Autosalons zijn een uitstekende manier om op een korte tijdspanne veel nieuwigheden te ontdekken, en het Salon van Genève speelde op dat vlak een grote rol. Met zijn ligging tussen autogrootmachten Duitsland, Italië en Frankrijk was het bij wijze van spreken neutrale grond om prototypes en wereldpremières te tonen. Maar na drie eerdere afgelastingen gaat het Zwitserse salon ook volgend jaar niet door… toch niet in Genève.

Qatar

Het saloncomité heeft immers beslist om het luik in Genève niet te laten doorgaan. “Omwille van de onzekerheden in de wereldwijde economie en geopolitiek, bovenop de risico’s verbonden aan de ontwikkeling van de pandemie, hebben de organisatoren besloten om exclusief te focussen op de planning van het event in Doha in 2023,” klinkt het bij Maurice Turrettini, voorzitter van het ‘Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève’.

Zoals eerder aangekondigd zullen geïnteresseerde autobouwers dus moeten uitwijken naar Qatar om hun nieuwigheden voor te stellen. Het Salon zal daar plaatsvinden in november 2023 en moet een vaste tweejaarlijkse afspraak worden. Hoeveel autobouwers volgend jaar zullen meegaan in het verhaal valt nog af te wachten, net als hoe het nu in de toekomst verder moet met het Salon in Genève zelf. Autosalons hebben het de laatste jaren immers moeilijk om nog alle autobouwers aan te trekken, net omdat ze zo populair zijn en de spotlights dus gedeeld moeten worden. Maar het Salon van Brussel in januari 2023 is in elk geval al bevestigd, na een annulering in 2021 en een ‘gedecentraliseerde ‘editie’ dit jaar.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: GIMS.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model Y is voorlopig best verkochte auto ter wereld

Tesla Model Y is voorlopig best verkochte auto ter wereld

De Amerikaanse elektrische SUV staat momenteel bovenaan de rangschikking van best verkochte auto's wereldwijd, een primeur voor een EV!

Fiat Topolino: de Italiaanse Ami

Fiat Topolino: de Italiaanse Ami

Dit is niets meer en niets minder dan Fiats interpretatie van de Citroën Ami.

Range Rover Sport SV: de 7 punten die er een formidabele SUV van maken

Range Rover Sport SV: de 7 punten die er een formidabele SUV van maken

Met de SV-badge weet je dat je uitzonderlijke prestaties mag verwachten...

Audi A6 en A7: kleine opfriskuur

Audi A6 en A7: kleine opfriskuur

Audi geeft zijn grote berlines en break een (zeer) lichte facelift, met ook iets meer basisuitrusting.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km