Winst Tesla verzesvoudigd (en nog ander nieuws)

Pandemie? Welke pandemie?
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 23 juli 2020
  • Sector

Winst Tesla verzesvoudigd (en nog ander nieuws)

Op 22 juli gaf Tesla een persconferentie rond zijn jongste trimestercijfers, en die zijn nieuwswaardig om een bijzondere reden: hoewel de Covid-19-crisis de wereldwijde economie en vooral de autosector midscheeps heeft getroffen, is de winst van de constructeur van elektrische auto’s meer dan verzesvoudigd. Nu moeten we ons daar geen duizelingwekkende cijfers bij voorstellen, want in het eerste trimester maakte Tesla 16 miljoen dollar winst en in het tweede 104 miljoen dollar. Dat is het soort budget dat Toyota uitgeeft om een nieuw handschoenenkastje te bedenken. Maar in de huidige marktcontext is het toch een opzienbarende verwezenlijking. In de VS heeft het merk 75 procent van de elektrische automarkt in handen en zelfs in China, dat bulkt van de elektrische constructeurs, is de Model 3 de bestverkochte EV van het land.

Winst Tesla verzesvoudigd (en nog ander nieuws)

2 nieuwe modellen, Roadster over 1,5 jaar

Op de persconferentie werd een vraag gesteld over eventuele toekomstige modellen van het merk. CEO Elon Musk reageerde dat er nog plannen zijn, maar dat hij daar nog niet te veel over kwijt wou. Tussen de regels liet hij wel verstaan dat de kans heel groot is dat er een stadswagen komt, maar ook dat er een soort minibusje van Tesla zou kunnen opduiken met tot 12 plaatsen. Dat busje zou dan vooral bedoeld zijn om mensen door het ondergrondse tunnelnetwerk van The Boring Company te rijden. Op de gebruikelijke vragen rond de Roadster, die oorspronkelijk dit jaar op de markt moest komen maar is uitgesteld, reageerde Musk dat de productie “over 12 tot 18 maand” zou worden opgestart – in de loop van 2021, dus. Dat betekent dat hij rond dezelfde tijd als de Cybertruck zou worden gelanceerd. Over dat model had Musk trouwens officieel nieuws: de pick-up zal niet van de band lopen in Tesla’s huidige fabriek in Fremont, maar wel in een volledig nieuwe site nabij de Texaanse stad Austin.

Winst Tesla verzesvoudigd (en nog ander nieuws)

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km