Dit seizoen is er niet alleen een van dode bladeren en eerste sneeuwvlokken, maar ook van rijtips. Je motor gestart krijgen is er daar een van.

Francois Piette
07/12/2017

De winter is niet het beste seizoen om met de motor te rijden, ook al houdt dat hardnekkige motorrijders niet tegen. Met deze tips start je je motor zonder problemen.

1. Check je batterij

Koude is een gekende vijand van batterijen. Een recente en regelmatig geladen batterij moet dit seizoen echter zonder al te veel problemen doorkomen. Twijfel je, sluit hem dan aan op een lader of laat je batterij vervangen.

2. Maak de sloten vrij

Een slot en een sleutel: twee elementen die je bij vrieskou kopzorgen kunnen baren. Je kunt altijd preventief een druppeltje vochtverdrijver (zoals WD40)in het slot laten druppelen. Als het toch al bevroren is, kan je enkele seconden wat antivries laten inwerken in het slot, of je sleutel opwarmen met een aansteker.

3. Geef niet te veel gas

Als de motor draait, moet je hem langzaam om temperatuur laten komen. Bij koude is olie heel dik, en kan de motor beschadigd geraken als je hem bruuskeert of teveel toeren maakt. Neem dus je tijd…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.