Wordt de Polestar 7 in Europa gebouwd?

Binnen 5 jaar wil de Chinees-Zweedse autobouwer sommige van zijn modellen op het Oude Continent bouwen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 november 2022
  • Sector

Het minste wat je kan zeggen is dat Polestar ver in de toekomst kijkt. Terwijl zijn imposante SUV '3' nog maar net is aangekondigd, hint de autobouwer al naar een ander toekomstig model: de '7'. Op dit moment is er nog bijna niets over bekend, behalve dat de assemblage in Europa zou moeten plaatsvinden. Dat zegt Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar.

Fabrieken in China en de VS 

Momenteel wordt de Polestar 2 geassembleerd in de Chinese fabriek van Taizhou, in Luquiao, terwijl de Polestar 3 ook in China zal worden gebouwd, in Chengdu, maar ook in de Verenigde Staten in Charleston, South Carolina. Maar dat kan de komende 5 jaar allemaal veranderen dankzij de architectuur van de Polestar 7! 

Met dank aan Volvo, maar nog niet meteen...

Dat deze Polestar 7 in Europa gebouwd kan worden, is te danken aan het feit dat hij zijn platform moet delen met tenminste één Volvo-model. Een voertuig waarover ook niets bekend is, tenzij... Maar dankzij dit gedeelde platform, zou Polestar zijn '7' dus kunnen bouwen in één van de Europese Volvo-fabrieken in België, Zweden of Slowakije. Maar zover zijn we nog lang niet, want het 100% elektrische merk moet zijn '4', '5' en '6' nog onthullen. De productie van deze '7' begint pas in 2027... 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km