Wordt de Polestar 7 in Europa gebouwd?

Binnen 5 jaar wil de Chinees-Zweedse autobouwer sommige van zijn modellen op het Oude Continent bouwen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 november 2022
  • Sector

Het minste wat je kan zeggen is dat Polestar ver in de toekomst kijkt. Terwijl zijn imposante SUV '3' nog maar net is aangekondigd, hint de autobouwer al naar een ander toekomstig model: de '7'. Op dit moment is er nog bijna niets over bekend, behalve dat de assemblage in Europa zou moeten plaatsvinden. Dat zegt Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar.

Fabrieken in China en de VS 

Momenteel wordt de Polestar 2 geassembleerd in de Chinese fabriek van Taizhou, in Luquiao, terwijl de Polestar 3 ook in China zal worden gebouwd, in Chengdu, maar ook in de Verenigde Staten in Charleston, South Carolina. Maar dat kan de komende 5 jaar allemaal veranderen dankzij de architectuur van de Polestar 7! 

Met dank aan Volvo, maar nog niet meteen...

Dat deze Polestar 7 in Europa gebouwd kan worden, is te danken aan het feit dat hij zijn platform moet delen met tenminste één Volvo-model. Een voertuig waarover ook niets bekend is, tenzij... Maar dankzij dit gedeelde platform, zou Polestar zijn '7' dus kunnen bouwen in één van de Europese Volvo-fabrieken in België, Zweden of Slowakije. Maar zover zijn we nog lang niet, want het 100% elektrische merk moet zijn '4', '5' en '6' nog onthullen. De productie van deze '7' begint pas in 2027... 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km