Wordt de Revuelto de eerste elektrische Lamborghini?

Het Italiaanse merk heeft die naam in elk geval geregistreerd.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 01 juni 2022
  • Toekomst

Nadat Lamborghini eind 2017 met de Urus zijn eerste SUV onthulde, en daarmee zijn gamma uitbreidde van twee naar drie modellen, komt daar binnen enkele jaren een vierde kernmodel bij. De in beperkte reeks gebouwde nieuwe Countach laten we daarbij buiten beschouwing. Dat vierde model krijgt waarschijnlijk de naam Revuelto.

Eerste elektrische Lamborghini?

Het merk uit Sant’Agatha Bolognese diende op 25 mei een aanvraag in voor het registreren van de naam bij het ‘European Union Intellectual Property Office’. Die aanvraag is vandaag goedgekeurd en zorgt ervoor dat enkel Lamborghini die naam kan gebruiken. Het merk registreerde de naam trouwens niet enkel voor auto’s, maar ook voor elektronische apparaten, kleding en schaalmodellen. Een exclusieve bolide kan nu eenmaal niet zonder de nodige lifestyle-accessoires.

Rest nog de vraag wat voor model de Revuelto wordt. Gezien de electrificatiestrategie van het merk wordt het ongetwijfeld het eerste 100% elektrische model van Lamborghini, dat tegen het midden van het decennium zijn opwachting moet maken. Het moet dagelijks bruikbaar zijn en krijgt de vorm van een vierzits model. Maar of de Revuelto een vierdeurs berline wordt, naar het voorbeeld van de in 2008 voorgestelde Estoque concept (te zien op de foto), een 2+2 GT of eerder een SUV coupé, dat is nog afwachten.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Lamborghini? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Lamborghini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Lamborghini.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km