Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 juni 2023
  • Sector

De Britse autogroep Jaguar Land Rover, die eigendom is van het Indiase Tata, gaat voor een nieuwe naam en een nieuwe visuele identiteit. Het kiest daarbij voor het acroniem JLR. De autobouwer maakt van de gelegenheid gebruik om ineens ook zijn organisatie te herzien, met de creatie van ‘nieuwe’ merken. 

Land Rover gaat met pensioen

Die informatie werd ons eind mei bevestigd tijdens de voorstelling van de nieuwe Range Rover SV:  Range Rover, Defender en Discovery worden op zichzelf staande merken. En hoewel de benaming Land Rover met pensioen gaat, verdwijnt die niet volledig. Het beroemde groene logo zal nog steeds een plaats krijgen op de producten van de autobouwer, als ‘heritage-merk’. 

De nieuwe benaming JLR past in de ‘Reimagine’-strategie, waar een investering van 17 miljard euro mee gemoeid is. Die gaat ook gepaard met de volledige elektrificatie van het Jaguar-gamma, met de komst van een nieuw platform dat de lancering van drie nieuwe modellen mogelijk moet maken, waaronder een vierdeurs GT. De fabrieken van de groep, waaronder de historische site in Gaydon, worden geleidelijk aan omgevormd om tegen 2039 koolstofneutraal te zijn. 

Het laatste autonieuws op de voet volgen? 

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: JLR.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km