Zijn de ambities van Tesla overdreven?

De Amerikaanse autobouwer wil tegen het einde van het jaar 2 miljoen voertuigen assembleren, dat de Model Y de meest verkochte auto ter wereld wordt en nog meer!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 augustus 2022
  • Sector

Één ding is zeker: Tesla doet het goed, heel goed zelfs! De autobouwer is van plan om een nieuw verkooprecord te vestigen door in 2022 niet minder dan 2 miljoen auto's te assembleren. Volgens Elon Musk heeft het merk sinds het begin van het jaar al 1,5 miljoen auto’s verkocht. En het boegbeeld van het merk daarbij is de Model Y, waarvoor Tesla grote ambities heeft.  

De best verkochte auto ter wereld, ongeacht de aandrijving! 

Tesla gelooft dat de Model Y in 2023 de best verkochte auto ter wereld kan worden en dat het zo Toyota kan onttronen! Voor het zover is, zal het Amerikaanse merk eerst Stellantis moeten inhalen. Maar de elektrische SUV van Tesla neemt nu al de leiding in de verkooplijsten van premium SUV's in Europa, ongeacht de aandrijving! Met 41.851 verkochte exemplaren in de eerste helft van 2022 heeft de Model Y de Mercedes GLC geklopt, waarvan in dezelfde periode 40.554 exemplaren geproduceerd werden. Tesla hoopt zelfs de Audi A3 in te halen, waarvan er 51.944 exemplaren verkocht werden, om in Europa de leider op de premiummarkt te worden. 

De Cybertruck, eindelijk? 

Behalve de kip met de gouden eieren die de Model Y is, zal Tesla eindelijk ook kunnen rekenen op de fameuze Cybertruck! "We mikken op productie in het midden van volgend jaar," zei Elon Musk begin augustus tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders. Helaas zit er een addertje onder het gras: "de specificaties en prijzen zullen verschillend zijn. De prijs van de Cybertruck werd in 2019 onthuld en sindsdien is er veel veranderd." Het enige wat we nu nog moeten weten, is hoeveel de verhoging zal bedragen ten opzichte van de destijds aangekondigde $40.000... 

Alle lichten staan op groen

Even recapituleren: tegen eind 2023 wil Tesla enkele miljoenen voertuigen per jaar bouwen, de best verkochte auto ter wereld assembleren en eindelijk de eerste Cyber Trucks afleveren... Stevige objectieven! Zijn deze ambities overmoedig? Dat zal de toekomst uitwijzen, maar we moeten toegeven dat alle lichten op groen lijken te staan...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Tesla.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km