Zijn de ambities van Tesla overdreven?

De Amerikaanse autobouwer wil tegen het einde van het jaar 2 miljoen voertuigen assembleren, dat de Model Y de meest verkochte auto ter wereld wordt en nog meer!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 augustus 2022
  • Sector
  • 2.816 weergaven

Één ding is zeker: Tesla doet het goed, heel goed zelfs! De autobouwer is van plan om een nieuw verkooprecord te vestigen door in 2022 niet minder dan 2 miljoen auto's te assembleren. Volgens Elon Musk heeft het merk sinds het begin van het jaar al 1,5 miljoen auto’s verkocht. En het boegbeeld van het merk daarbij is de Model Y, waarvoor Tesla grote ambities heeft.  

De best verkochte auto ter wereld, ongeacht de aandrijving! 

Tesla gelooft dat de Model Y in 2023 de best verkochte auto ter wereld kan worden en dat het zo Toyota kan onttronen! Voor het zover is, zal het Amerikaanse merk eerst Stellantis moeten inhalen. Maar de elektrische SUV van Tesla neemt nu al de leiding in de verkooplijsten van premium SUV's in Europa, ongeacht de aandrijving! Met 41.851 verkochte exemplaren in de eerste helft van 2022 heeft de Model Y de Mercedes GLC geklopt, waarvan in dezelfde periode 40.554 exemplaren geproduceerd werden. Tesla hoopt zelfs de Audi A3 in te halen, waarvan er 51.944 exemplaren verkocht werden, om in Europa de leider op de premiummarkt te worden. 

De Cybertruck, eindelijk? 

Behalve de kip met de gouden eieren die de Model Y is, zal Tesla eindelijk ook kunnen rekenen op de fameuze Cybertruck! "We mikken op productie in het midden van volgend jaar," zei Elon Musk begin augustus tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders. Helaas zit er een addertje onder het gras: "de specificaties en prijzen zullen verschillend zijn. De prijs van de Cybertruck werd in 2019 onthuld en sindsdien is er veel veranderd." Het enige wat we nu nog moeten weten, is hoeveel de verhoging zal bedragen ten opzichte van de destijds aangekondigde $40.000... 

Alle lichten staan op groen

Even recapituleren: tegen eind 2023 wil Tesla enkele miljoenen voertuigen per jaar bouwen, de best verkochte auto ter wereld assembleren en eindelijk de eerste Cyber Trucks afleveren... Stevige objectieven! Zijn deze ambities overmoedig? Dat zal de toekomst uitwijzen, maar we moeten toegeven dat alle lichten op groen lijken te staan...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

Dit is de eerste elektrische Maserati in de geschiedenis van het merk. Tijd om samen de belangrijkste technische karaktertrekken te overlopen.

Vergeten concept: Opel GT/W, rotatiemotor en rock star-looks!

Vergeten concept: Opel GT/W, rotatiemotor en rock star-looks!

Hoewel de eerste generatie van de Opel GT veel betekend heeft voor het imago van Opel, kwam er nooit echt een opvolger. En toch heeft dat niet veel gescheeld!

Alpine A110 R Fernando Alonso, door hem zelf afgesteld

Alpine A110 R Fernando Alonso, door hem zelf afgesteld

De wereldkampioen Formule 1 heeft zijn eigen ‘touch’ gegeven aan de meest radicale A110.

Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Van deze Ford GT LM Edition zullen er slechts 20 gebouwd worden

Een laatste speciale editie voor de productie van het model stopt.

Aanbevolen tests voor jou

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

3,9 /5 Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Onder andere dankzij een herwerkte ophanging, klank en differentieel, zijn de RS 4 en de RS 5 nu beklijvender dan ooit!

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km