Zo ziet de Kia EV9 eruit in zijn definitieve vorm!

De grote elektrische SUV van het Koreaanse merk werkt op dit moment de laatste ontwikkelingstests af.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 26 augustus 2022
  • Toekomst

Kia verraste eind 2021 op het Salon van Los Angeles met de EV9 Concept, de voorbode van een nieuwe elektrische SUV die het merk begin 2023 voorstelt. Ondertussen wisten onze spionnen al een zwaar gecamoufleerde testversie te betrappen, maar nu geeft het merk zelf een aantal nauwelijks gecamoufleerde uitvoering waarop de definitieve koetswerkvorm duidelijk te zien is.

Intensief testwerk

Op de foto’s is de EV9 te zien in het ontwikkelingscentrum van Kia in het Koreaanse Namyang. Het is het sluitstuk van een 44 maanden durend ontwikkelingsprogramma waarbij de prestaties, het rijbereik, de rijdynamiek, de technologie en de duurzaamheid van het model verfijnd worden voor hij begin volgend jaar op de markt komt. Kia maakt zelfs melding over tests op onze beruchte Belgische kinderkopjes.

Qua koetswerkdesign lijkt de EV9 weinig af te wijken van de conceptversie, behalve dan de deuren achteraan, die op de ‘normale’ manier openen. Het wordt de grote broer van de ‘European Car of the Year, de EV6, en net als dat model (en de daarmee verwante Hyundai-modellen zoals de Ioniq 5) staat hij op een verlengde versie van het E-GMP platform van de groep en beschikt hij over vierwielaandrijving. De specificaties van de EV9 zullen waarschijnlijk gelijkaardig zijn aan die van de EV6.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Kia? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Kia-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Kia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km