Zo ziet de Kia EV9 eruit in zijn definitieve vorm!

De grote elektrische SUV van het Koreaanse merk werkt op dit moment de laatste ontwikkelingstests af.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 26 augustus 2022
  • Toekomst

Kia verraste eind 2021 op het Salon van Los Angeles met de EV9 Concept, de voorbode van een nieuwe elektrische SUV die het merk begin 2023 voorstelt. Ondertussen wisten onze spionnen al een zwaar gecamoufleerde testversie te betrappen, maar nu geeft het merk zelf een aantal nauwelijks gecamoufleerde uitvoering waarop de definitieve koetswerkvorm duidelijk te zien is.

Intensief testwerk

Op de foto’s is de EV9 te zien in het ontwikkelingscentrum van Kia in het Koreaanse Namyang. Het is het sluitstuk van een 44 maanden durend ontwikkelingsprogramma waarbij de prestaties, het rijbereik, de rijdynamiek, de technologie en de duurzaamheid van het model verfijnd worden voor hij begin volgend jaar op de markt komt. Kia maakt zelfs melding over tests op onze beruchte Belgische kinderkopjes.

Qua koetswerkdesign lijkt de EV9 weinig af te wijken van de conceptversie, behalve dan de deuren achteraan, die op de ‘normale’ manier openen. Het wordt de grote broer van de ‘European Car of the Year, de EV6, en net als dat model (en de daarmee verwante Hyundai-modellen zoals de Ioniq 5) staat hij op een verlengde versie van het E-GMP platform van de groep en beschikt hij over vierwielaandrijving. De specificaties van de EV9 zullen waarschijnlijk gelijkaardig zijn aan die van de EV6.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Kia? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Kia-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Kia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km