Zoom: Peugeot 408, de genereuze SUV coupé

We hebben eindelijk in avant-première de auto kunnen ontdekken waarmee Peugeot zijn intrede wil doen in de wereld van de SUV coupé!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 22 juni 2022
  • Lancering
  • 11.277 weergaven

Peugeot wil in zijn gamma de leemte tussen de 308, 3008 en 5008 vullen. En dat doet het nu met de 408, een naam die al iets zegt over zijn plaats in dat gamma! Hij heeft geen recht op de typische dubbele nul van een SUV, want de afmetingen liggen eigenlijk meer in lijn met die van een berline. Hij heeft een bodemvrijheid van 189 mm voor een totale hoogte van 1,48 m, 14,3 cm minder dan een 3008 en slechts 4 cm meer dan een 308 berline.

De meest genereuze Peugeot achteraan!

Qua lengte komt hij met zijn 4,69 m dicht in de buurt van een 508 (4,75 m). Maar het meest indrukwekkende is zijn wielbasis van 2,79 m! Ruimte die de achterste passagiers ten goede komt. De knieruimte is gewoonweg gigantisch: met 1,88 m is dat de ruimste waarde in het hele Peugeot-gamma!

Coupé en toegankelijkheid

De ontwerpers hebben bijzonder hard gewerkt aan het ‘coupé’-gedeelte om te zorgen voor een dynamische stijl zonder dat dit ten koste gaat van de hoofdruimte of de toegang tot de achterbank. En daar zijn ze in geslaagd! Het uiterlijk is sportief en je stapt achteraan gemakkelijk in dankzij de ruime opening van de deuren. En dat alles zonder veel bagageruimte op te offeren. Chapeau. Het interieurdesign is volledig identiek aan dat van de 308.

Geen diesel

Onder het nieuwe koetswerk zit het bekende EMP2-platform, hier in zijn 'Evo 3'-versie. Bij de introductie zullen drie motoren beschikbaar zijn: de 180 en 225 pk sterke hybrides en de 130 pk sterke benzine die al in een groot deel van de modellen van de Stellantis-groep te vinden is. Ongeacht de gekozen motorversie zal de Franse auto alleen met een 8-traps automaat uitgerust zijn. Een 100% elektrische variant komt later.

Wachten tot 2023

Met zijn dynamische vormgeving, modieuze cross-over trekken en ongeëvenaarde binnenruimte in het Peugeot gamma heeft de 408 heel wat te bieden! De verkoopstart in Europa is voorzien voor januari 2023. Nu alleen nog de prijs te weten komen…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Of beter: veel meer, want naast deze pick-up ziet de Ford Ranger eruit als een stadswagen. En uiteraard komt hij niet naar Europa...

Aston Martin deels in Chinese handen

Aston Martin deels in Chinese handen

Geely, dat ook al eigenaar is van onder andere Volvo, Polestar, Lynk & Co en Lotus, neemt een belang van 7,6% in de Britse autobouwer.

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Maserati stelt zijn nieuwe GranTurismo voor, een sportief model dat genoeg comfort moet bieden om lange afstanden in alle rust af te leggen. Een alternatieve keuze in het GT-segment, en dat zowel in benzine-uitvoering als 100 % elektrisch.

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

De eigenaar had de bolide nog maar een week in zijn bezit!

Aanbevolen tests voor jou

3,5 /5 Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

De Vitara heeft de luxe om zichzelf de nieuwe ‘full hybrid’ aandrijving van Suzuki cadeau te doen. Een stevige extra troef in tijden van hoge brandstofkosten?

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km