DS Automobiles

DS Automobiles

DS Automobiles is een Frans merk voor luxe voertuigen dat in 2009 werd geïntroduceerd als een submerk van Citroën voordat het in 2015 een op zichzelf staand merk werd. In mei 2018 kondigde DS aan dat het pas vanaf 2025 elektrische en hybride voertuigen op de markt zou brengen. DS afkorting voor Esprit different of Distinctive Series.

Alle modellen

Aanbevolen advies

Zoveel kost de DS 4 La Première

Zoveel kost de DS 4 La Première

DS Automobiles opent de orderboekjes voor de lanceringsreeks “La Première” van zijn nieuwe speerpuntmodel DS 4. Hoeveel kost hij?

Zo veel kost de nieuwe DS 9

Zo veel kost de nieuwe DS 9

De orderboekjes voor het nieuwe, plug-inhybride vlaggenschip van PSA zijn in België geopend. Wat moet hij kosten?

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,9 /5 Test: DS 4, maakt hij zijn ambities waar?

Test: DS 4, maakt hij zijn ambities waar?

Sinds zijn onafhankelijkheidsverklaring is DS Automobiles niet gestopt met te proberen om de positionering als ‘premium à la Française’ te rechtvaardigen. Beschikt de tweede generatie van de DS4 nu over genoeg wapens om de gevestigde waarden op te schrikken?

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,6 /5 Getest: DS7 Crossback E-Tense 4x4, SUV aan de stekker

Getest: DS7 Crossback E-Tense 4x4, SUV aan de stekker

Het Franse merk met premiumambities geeft zijn grote SUV een stroomstoot via een nieuwe plug-inhybride aandrijflijn voor betere prestaties en een lager verbruik.

3,7 /5 Eerste test: DS 9, premium op zijn Frans?

Eerste test: DS 9, premium op zijn Frans?

Sinds jaar en dag proberen de Franse merken de competitie aan te gaan met de Duitse, die het label ‘premium’ krijgen. Helaas telkens zonder groot succes, met uitzondering van de Citroën DS uit de jaren 1950. Kan deze DS 9 even goed scoren als zijn voorvader?

Over DS Automobiles

DS tweedehands

DS: betaalbaar rijden in een luxe en sportief voertuig

Heb je behoefte aan een sportieve, luxe wagen van een fris automerk? Kies dan voor een DS tweedehands wagen. De voertuigen van dit automerk kenmerken zich door een luxe en comfortabele uitstraling. Bovendien geniet je te allen tijde van een sportieve wagen. Profiteer onder andere van een opvallend design en geavanceerde technieken. Wil je een tweedehands DS kopen? Verdiep je dan eerst in een DS tweedehands auto voor je een keuze maakt. Vroom vertelt je alles wat je moet weten over een DS tweedehands wagen en welke voordelen dit je oplevert.

Hoe is DS ontstaan?

DS is een Frans automerk en in 2015 ontstaan uit een afsplitsing met Citroën. DS onderscheidt zich voornamelijk door de productie van auto's met een luxe en sportieve uitstraling. Het merk DS maakt overigens deel uit van PSA Peugeot Citroën. Met een DS tweedehands auto heb je altijd de zekerheid van een luxueuze en grootse wagen.

Wat betekent de naam DS?

DS staat voor DS Automobiles en is een afkorting van Different Spirit of Distinctive Series. Daarnaast verwijst het ook naar Déesse, de voormalige Citroën DS. Overigens bouwt DS voort op dit iconische Citroën-model. Die auto sloeg na het einde van de Tweede Wereldoorlog in als een bom. De belangstelling was zelfs zo groot dat de Parijse fabriek het eerste jaar de productie niet aan kon. Is dat geen goede reden om op zoek te gaan naar een DS tweedehands auto?

Wat is de betekenis van het DS logo?

In 2015 werd DS een zelfstandig automerk, maar tot die tijd werd er gebruik gemaakt van het bekende Citroën logo. DS Automobiles is natuurlijk het premiummerk binnen de PSA-groep en dit zie je ook terug in het DS logo. Ieder DS model is voorzien van een zeshoekige grille met chromen omlijsting. De letters DS in het logo staan symbool voor de haute couture in de autowereld, tevens een indirecte verwijzing naar de oorsprong in Parijs.

Wat zijn populaire DS tweedehands wagens?

Overweeg je een DS tweedehands wagen te kopen? Tijdens je zoektocht naar een tweedehandswagen kom je vast nog andere modellen tegen. Laat zeker ook eens je oog vallen op een DS7 tweedehands wagen. Met een DS7 Crossback tweedehands kies je voor een middelgrote SUV. Dit type DS tweedehands auto is verkrijgbaar sinds 2017 en het eerste model dat door DS op de markt is gebracht ná oprichting in 2015. Deze DS tweedehands auto heeft een opvallend chique uitstraling met veel oog voor detail. Een DS7 tweedehands is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren, maar is ook te koop als twee plug-in hybride versies. DS3, DS3 Crossback, DS4, DS5 en DS9 zijn andere populaire modellen van het Franse automerk.

Waarom kies je voor een tweedehands DS

Heb je een DS occasie op het oog, maar twijfel je over de aankoop van een DS tweedehands wagen? Verdiep je in onderstaande voordelen:

  • Met een DS tweedehands wagen kies je voor een sportieve en trendy wagen.
  • In een DS tweedehands wagen is de kwaliteit tot in detail zichtbaar.
  • Ieder DS tweedehands model is uitgerust met geavanceerde technieken.
  • Met een tweedehands DS verzeker jij je van het nodige comfort en natuurlijk ook veel rijplezier.

DS tweedehands kopen? Ga voor een DS tweedehands bij Vroom

Heb je plannen om een DS tweedehands aan te schaffen? Dan zit je bij Vroom helemaal goed, want we hebben duizenden voertuigen voor je in de aanbieding. Dus ook de DS tweedehands wagen is via ons verkrijgbaar. Uiteraard is het altijd mogelijk om een proefrit te maken in een DS tweedehands wagen. Op die manier weet je snel of dit automerk je op het lijf geschreven is. Heb je meer ondersteuning nodig in je zoektocht naar een DS tweedehands auto of wil je vragen stellen aan een specialist? Twijfel niet, maar neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over een DS tweedehands wagen.