Ferrari

Ferrari

Ferrari is een prestigieuze Italiaanse sportwagenconstructeur die in 1947 werd opgericht door Enzo Ferrari. Het merk is ook bekend voor zijn succes in de autosport.

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Deze mysterieuze en zeldzame Ferrari heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven!

Neen, dit is geen Ferrari 250 GTE, de eerste vierzitter van de autobouwer met het steigerende paard als logo. Er is vandaag nog steeds veel speculatie rond deze Ferrari 330 America...

Te koop: één van de meest exclusieve Ferrari's ter wereld

Te koop: één van de meest exclusieve Ferrari's ter wereld

De Britse specialist GTO Engineering biedt een bijzonder exclusieve Ferrari aan: het enige exemplaar dat op deze manier van een koetswerk voorzien werd.

Een bijzonder zeldzame Ferrari Testarossa Spider is te koop!

Een bijzonder zeldzame Ferrari Testarossa Spider is te koop!

Zeldzaam omdat het merk met het steigerende paard als logo nooit een dakloze versie verkocht van zijn supercar!

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Aanbevolen tests

Ferrari California T Handling Speciale: aan de top van de hemel

Ferrari California T Handling Speciale: aan de top van de hemel

Probeer maar eens onbewogen te blijven bij zulke elegante lijn en dat mythische logo. Een Ferrari blijft een legende, en dat geldt ook voor het instapmodel. Ontdek mee deze California T, aangevuld met het “Handling Speciale”-pack.

Over Ferrari

Ferrari tweedehands

Ferrari tweedehands: stijlvol autorijden in een snelle personenauto

Houd je van wagens die een bepaalde snelheid halen op de openbare weg? Met een Ferrari tweedehands wagen schiet je altijd over de weg in een sportieve auto. Welke Ferrari occasie je ook kiest, hij straal zeker en vast luxe uit. En dat is exact de reden waarom een Ferrari tweedehands wagen in trek is bij autosportliefhebbers. Een nieuwe Ferrari is kostbaar in aanschaf, maar met een tweedehands Ferrari bespaar je duizenden euro's op een andere wagen. Een tweedehands Ferrari kopen? Ontdek het aanbod via Vroom en laat je overtuigen door de pluspunten van een Ferrari tweedehands wagen.

Wanneer is Ferrari opgericht?

Ferrari is een Italiaans automerk en is in 1929 opgericht door Enzo Ferrari. Van oorsprong is het merk begonnen als raceteam en daarom duurde het tot 1947 voor Ferrari startte met de productie van personenauto's voor op de openbare weg. Hoe dan ook, Ferrari heeft een rijke geschiedenis als het gaat om autorace. Het bedrijf is een van de hoofdrolspelers in de Formule 1 en heeft talloze prijzen gewonnen. Dankzij een enorme productiecapaciteit zijn er allerlei luxe wagens op de markt geïntroduceerd. Dit is in jouw voordeel, want in je zoektocht naar een Ferrari tweedehands wagen profiteer je van genoeg keuzeaanbod.

Hoe is de naam Ferrari ontstaan?

De naam Ferrari is natuurlijk een verwijzing naar de oprichter Enzo Ferrari. Hij werkte eerst onder de vlag van Alfa Romeo, maar in 1939 besloot hij los van dit merk te gaan opereren. Kort na de Tweede Wereldoorlog, in het jaar 1947, bracht Enzo Ferrari zijn eerste Ferrari op de markt: de Ferrari 125 S. Sindsdien is de naam Ferrari onlosmakelijk verbonden met het automerk.

Wat betekent het logo van een Ferrari?

Het logo van Ferrari is vooral bekend vanwege het steigerende paard dat op zijn achterbenen staat. Maar wat betekent het logo van een Ferrari tweedehands wagen nu eigenlijk? Het steigerende paard staat symbool voor kracht en snelheid. Daarnaast belichaamt het paard ook geluk en triomf. Hiermee verwijst het naar de Italiaanse oorlogsheld en piloot Baracca uit de Eerste Wereldoorlog. Kies je voor een tweedehands Ferrari, dan rijd je dus in een iconische wagen met een bijzondere betekenis.

Wat zijn populaire Ferrari tweedehands modellen?

Overweeg je een Ferrari tweedehands wagen te kopen? Tijdens je zoektocht kom je hoogstwaarschijnlijk verschillende modellen tegen. De populairste Ferrari tweedehands modellen zijn:

  • Ferrari 458: dit voertuig verscheen in 2009 op de markt en was de opvolger van de F430. Met een vermogen van 570 pk en een topsnelheid van 325 kilometer per uur, is dit een fantastische wagen.
  • Ferrari 488: dit is een sportwagen die nog meer pk heeft dan de Ferrari 458. Hij beschikt over een vermogen van maar liefst 661 pk.
  • Ferrari California: dit voertuig is een aanrader als je op zoek bent naar een indrukwekkende cabriolet. De wagen werd geïntroduceerd in 2009 en is de eerste Ferrari met een voorin geplaatste V8-motor.

Waarom kies je voor een Ferrari tweedehands wagen?

Wil je graag een Ferrari tweedehands aanschaffen? Dan is het goed om te weten wat de pluspunten zijn van een tweedehands Ferrari. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Met een Ferrari tweedehands wagen ben je altijd verzekerd van een sportieve wagen.
  • Met een Ferrari tweedehands auto beschik je ten allen tijde over een topmotor die uitzonderlijke prestaties levert.

Ferrari tweedehands kopen? Vind een Ferrari tweedehands via Vroom

Wil je een Ferrari tweedehands in je garage of op de oprit hebben staan? Laat je dan verrassen door ons aanbod Ferrari tweedehands modellen. Via Vroom vind je ongetwijfeld een Ferrari tweedehands die aan je wensen voldoet. Nieuwsgierig? Maak eens een proefrit in een Ferrari tweedehands wagen. Heb je vragen over de technische details of prijs van een Ferrari tweedehands wagen? Neem dan zeker contact met ons op.