Jeep

Jeep

De Amerikaanse autoconstructeur Jeep werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1941. Het merk vergaarde bekendheid met zijn lichte legervoertuigen. Vandaag heeft het merk een uitgebreid gamma en bevindt het zich onder de vleugels van de FCA-groep.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,4 /5 Test: Jeep Renegade en Compass 4xe, elektrisch offroaden

Test: Jeep Renegade en Compass 4xe, elektrisch offroaden

Jeep springt met beide voeten in het plug-inhybride avontuur met zijn nieuwe Renegade en Compass 4xe. Die gaan spaarzaam met brandstof om maar houden er nog steeds van om hun voeten vuil te maken. Een perfecte dubbele inborst?

3,5 /5 Getest: Jeep Cherokee, Amerikaanse wapenwedloop

Getest: Jeep Cherokee, Amerikaanse wapenwedloop

Dat het er in de SUV-segmenten hard aan toegaat, is geen geheim. Bij de Italiaans-Amerikaanse FCA-groep verwachten ze op dat vlak veel van Jeep. Hoog tijd om hem een facelift te geven.

3,6 /5 Getest: Jeep Wrangler, trouw aan de roots

Getest: Jeep Wrangler, trouw aan de roots

Na het verdwijnen van de Land Rover Defender, die deels zijn inspiratie haalde bij de Jeep van het Amerikaanse leger, is de Jeep Wrangler vandaag wellicht de meest klassieke auto op de markt. Tenzij je Morgan meerekent, met roots in 1936. Maar die speelt natuurlijk in een andere afdeling…

3,6 /5 Test: Jeep Compass 1.3 GSE 130 pk, hetzelfde maar beter

Test: Jeep Compass 1.3 GSE 130 pk, hetzelfde maar beter

De Jeep Compass krijgt een nieuwe turboviercilinder op benzine met naar keuze 130 of 150 pk. Die is krachtiger dan de huidige 1.4-turbo. Maar past die nieuwe motor bij het dappere karakter van de Jeep? We brachten 1.000 kilometer aan het stuur door om het antwoord te vinden.

Over Jeep

Jeep tweedehands

Jeep tweedehands: unieke occasie afkomstig uit Amerika

Heb je altijd al in een uniek voertuig willen rijden en is je huidige auto aan vervanging toe? Met een Jeep tweedehands auto kies je voor een originele en grootse wagen. Dankzij een SUV of terreinwagen van dit merk kan niemand je zomaar passeren. Dit maakt een tweedehands Jeep een interessante optie in je zoektocht naar een bijzondere auto. Waarom is de aankoop van een Jeep tweedehands wagen de moeite waard, welke modellen zijn populair en welke voordelen levert een Jeep tweedehands wagen je op? Vind je droomwagen bij Vroom, wij geven een antwoord op al je vragen over Jeep tweedehands voertuigen.

Wanneer is Jeep opgericht?

Jeep is een Amerikaans merk en maakt sinds 1987 onderdeel uit van Fiat. Het oorspronkelijke model Jeep is ontstaan na een ontwerpwedstrijd die werd uitgeschreven door het Amerikaanse leger. De allereerste productie van de Jeep gaat van start in 1941. In eerste instantie wordt de Jeep vooral ingezet als oorlogsvoertuig, maar in 1945 verschijnen ook de eerste burgervoertuigen op de markt. Hoe dan ook, de Jeep is ontstaan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Waarom is er gekozen voor de naam Jeep?

Er zijn veel verklaringen voor de naam Jeep, maar niet iedere verklaring is te bewijzen. Sommigen geven aan dat Jeep een verbastering is van 'General Purpose'. Echter wordt dit ontkend door meerdere militaire experts. Daarom wordt over het algemeen aangenomen dat Jeep ontstaan is uit hetzelfde woord voor slang dat Amerikaanse soldaten gebruikten voor nieuwe, niet geteste voertuigen. Uiteraard hoeft de betekenis van de naam Jeep je niet tegen te houden in je zoektocht naar een Jeep tweedehands auto.

Welke betekenis heeft het logo van Jeep?

Het Amerikaanse Jeep heeft niet een vast logo dat wordt gebruikt voor de terreinwagens en SUV's. Wel zie je op ieder voertuig de naam 'Jeep' terugkeren. Sowieso springt een Jeep tweedehands wagen er altijd uit. Het is namelijk een wagen waar je niet omheen kan.

Wat zijn de populairste Jeep tweedehands auto's?

Op zoek naar een Jeep tweedehands wagen? Met een Jeep occasie heb je goud in handen. Uit welke populaire Jeep tweedehands auto’s heb je de keuze? Vroom benoemt een aantal populaire Jeep tweedehands modellen:

  • Jeep Wrangler tweedehands: de Jeep Wrangler wordt al gebouwd sinds 1986 en is een compact tot middelgroot terrein voertuig met vierwielaandrijving.
  • Jeep Renegade tweedehands: met de Jeep Renegade beschik je over een compacte SUV. Ideaal voor je dagelijkse ritten en buitenactiviteiten.
  • Jeep Compass tweedehands: de Jeep Compass is de eerste crossover van de Amerikaanse autofabrikant. De eerste generatie van dit model verscheen in 2007 op de markt.
  • Jeep Cherokee tweedehands: de Jeep Cherokee is al sinds 1974 op de markt en heeft zich ontwikkeld van een grote SUV gevolgd door een compacte SUV, naar een crossover SUV.

Waarom je voorkeur uitgaat naar een Jeep tweedehands

Een Jeep tweedehands auto kopen, brengt allerlei voordelen met zich mee. Vroom zet ze voor je op een rij:

  • Een Jeep tweedehands kopen doe je altijd tegen een scherpe prijs.
  • In je zoektocht naar een Jeep tweedehands wagen heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod modellen.
  • Met een Jeep tweedehands auto heb je alles onder controle in iedere situatie.
  • Dankzij de hogere instap heb je in een Jeep tweedehands wagen altijd een beter overzicht over het verkeer.
  • Met een Jeep tweedehands auto weet je zeker dat je beschikt over een uniek voertuig.

Tweedehands Jeep kopen? Bekijk het Jeep tweedehands aanbod via Vroom

Wil je een tweedehands Jeep aankopen, maar nog geen idee naar welke Jeep tweedehands je voorkeur uitgaat? Bekijk dan het actuele aanbod Jeep tweedehands voertuigen via Vroom. Wij bieden jou de keuze uit duizenden voertuigen en dat allemaal tegen een zeer scherpe prijs. Nog niet eerder in een tweedehands Jeep gereden? Maak dan eens een proefrit in een Jeep tweedehands wagen en neem bij vragen gerust contact met ons op.