Smart

Smart

Alle modellen

Aanbevolen advies

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Smart Roadster, speelse cabrio voor minder dan 5.000 euro

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Smart Roadster, speelse cabrio voor minder dan 5.000 euro

Na de opmerkelijke Fortwo stortte Smart zich aan de vooravond van de jaren 2000 op een verrassende niche van de markt: roadsters. Om meteen raak te schieten lanceerde het merk niet één maar twee modellen tegelijk. De roadster en coupé kennen vandaag een grote groep fanatieke volgelingen. Wat mag je ervan verwachten? En welk budget moet je voorzien?

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
Smart Brabus: bommetje op maat

Smart Brabus: bommetje op maat

De nieuwigheden volgen elkaar op bij Smart, met een nieuwe generatie ForTwo en ForFour in 2014, een geslaagde versnellingsbak met dubbele koppeling in 2015, en de ForTwo cabrio. Nu staat de Smart Brabus in de schijnwerpers!

1,9 /5 Smart ForFour Electric Drive: geruisloos door de stad

Smart ForFour Electric Drive: geruisloos door de stad

“Geen auto zo ideaal om elektrisch mee door de stad te rijden als een Smart”, aldus charismatische Smart-frontvrouw Annette Winkler. Daarom biedt de Duitse constructeur voortaan zijn volledige gamma in elektrische vorm aan: de ForTwo, de ForTwo Cabrio, en voor het eerst ook deze ForFour.

1,8 /5 Smart Brabus ForFour: energieke puppy

Smart Brabus ForFour: energieke puppy

Kleine stadswagens hoeven niet noodzakelijk saai te zijn. Dat bewees de Smart ForFour al eerder door zijn motor helemaal achterin te stoppen. Deze Brabus-versie doet er nog een schepje bovenop!

Een Smart, maar beter

Een Smart, maar beter

Van bij de lancering in 1998 was de Smart voorzien op elektrische aandrijving maar het duurde uiteindelijk nog tien jaar voor Smart afstapte van de fossiele brandstof en een eerste elektrische testvloot lanceerde in Londen (2007), beperkt tot een honderdtal exemplaren. Een tweede generatie werd in 2009 gelanceerd op achttien markten. Met succes, want er werden uiteindelijk 2.000 exemplaren gebouwd in plaats van 1.000 stuks, zoals eerst voorzien. Een godsgeschenk voor de constructeur die, dankzij een van de grootste elektrische vloten van de wereld, beschikt over een onvergelijkbare hoeveelheid gegevens over de technische ontwikkeling en de ervaringen en verwachtingen van de klanten.

Over Smart

Smart tweedehands

Smart tweedehands: een compacte en slimme mini-auto

Zoek je een compacte stadsauto die je gemakkelijk van A naar B brengt? Met een Smart tweedehands wagen kies je voor een kleine en comfortabele mini-auto. Een tweedehands Smart is perfect geschikt om alleen of met 2 personen in te rijden. Een Smart tweedehands is nog steeds ongekend populair, want er is veel vraag naar dit type voertuig. Wat maakt een Smart occasie interessant om aan te schaffen en naar welke Smart tweedehands auto gaat jouw voorkeur uit? Vroom vertelt je graag waarom het zinvol is een Smart tweedehands wagen te kopen.

Hoe is Smart ontstaan?

Smart is een automerk dat opereert onder de vleugels van het Duitse Daimler AG. Het bedrijf ging in 1993 van start en maakte een enorme groeispurt door. Doel was om een kleine maar trendy wagen te produceren. Het allereerste studiemodel Smart Mercedes Art Car werd in 1995 gepresenteerd in Frankfurt, maar het duurde nog tot 1998 voor de Smart definitief de markt opging. In Europa is vooral de Smart City Coupé ontzettend populair. Met een tweedehands Smart geniet je dan ook van een compacte, maar superslimme auto.

https://www.vroom.be/fr/voitures-occasion/mercedes-benz/Waarom de naam Smart?

Smart is opgericht door Mercedes-Benz en horlogemaker Swatch. De naam van het bedrijf is een verwijzing naar een slimme, trendy en kleine auto. Het oorspronkelijk idee was om een auto te produceren die plaats bood aan twee personen. Dit resulteerde uiteindelijk in de Smart City Coupé die van 1998 tot 2004 werd geproduceerd. Later kreeg hij een andere naam - Smart ForTwo - waarna er nog twee generaties op de markt verschenen. Dit betekent ook dat er voor jou keuze genoeg is uit Smart tweedehands auto's.

Hoe ziet het logo van Smart er uit en wat betekent het?

Het huidige embleem van de Smart bestaat uit de naam van het bedrijf en een grote C met richtingaanwijzer. De naam is vermeld in kleine letters. De C staat voor dynamiek en informatie, terwijl 'smart' de betekenis heeft van slim en compact. Het kleurenpalet bestaat uit diverse grijstinten waaronder grafiet, as en zilver. Daarnaast wordt er bij de richtingaanwijzer gebruik gemaakt van een goud oker kleur. Je oog valt er ongetwijfeld op in je zoektocht naar een Smart tweedehands wagen.

Welke Smart tweedehands wagens zijn geliefd?

Wil je een Smart tweedehands kopen? Een tweedehands Smart is er in verschillende uitvoeringen. Dit maakt de aankoop van een Smart tweedehands wagen aantrekkelijk voor een diverse doelgroep. Welke Smart tweedehands modellen zijn populair bij Smart-liefhebbers?

  • Smart Brabus tweedehands: de Smart Brabus is een plaatje om te zien en al heel wat jaren op de markt. Hij is in twee generaties verschenen en ook verkrijgbaar als Smart tweedehands wagen.
  • Smart ForFour tweedehands: de Smart Forfour werd in 2004 gepresenteerd aan het grote publiek en was de opvolger van de Smart For Two. Van deze compacte hatchback zijn twee generaties op de markt gebracht en in deze Smart tweedehands is plaats voor maximaal 4 personen.
  • Smart ForTwo tweedehands: de Smart Fortwo is een van de meest compacte stadsautootjes die bestaat en biedt plaats aan 2 personen. Hij is ongekend populair als Smart tweedehands auto en beschikt over achterwielaandrijving.

Waarom prefereer je een Smart tweedehands wagen

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom het zinvol is een Smart tweedehands te kopen. Vroom zet de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Met een Smart tweedehands kies je voor een compacte stadsauto.
  • Een Smart is ook met elektromotor verkrijgbaar. Interessant voor milieubewuste autorijders.
  • Iedere Smart tweedehands auto onderscheidt zich door slimme opbergruimte.
  • De aankoop van een Smart tweedehands wagen is, last but not least, ook nog eens budgetvriendelijk.

Smart tweedehands wagen aanschaffen? Een tweedehands Smart kopen doe je bij Vroom

Zou je graag een Smart tweedehands wagen bij je op de oprit zien staan? Laat je dan verrassen door ons fantastische aanbod Smart tweedehands wagens. Heb je nog vragen over jouw toekomstige Smart tweedehands wagen? Neem gerust contact met ons op.