7 auto's

Mertens Lokeren

2022  7500 km  Hybride - Benzine  Automaat  Berline

€ 139.899

|Audi Approved

Heremans Ternat BVBA

2022  7699 km  Hybride - Benzine  Automaat  Berline

€ 104.999

|Audi Approved

Coox Motors NV

2022  7500 km  Hybride - Benzine  Automaat  Berline

€ 118.990

|Audi Approved

Auto Natie Antwerpen

2022  11500 km  Hybride - Benzine  Automaat  Berline

€ 112.990

|Audi Approved

GARAGE VRIENS BVBA

2021  26500 km  Elektrisch  Automaat  Hatchback

€ 85.595

Garage-Auto-Elektro Peeters

2018  73256 km  Diesel  Automaat  Berline

€ 49.980

|carpass

Audi Center Zaventem

2021  606 km  Hybride - Benzine  Automaat  Berline

€ 104.999

|Audi Approved

Over Audi

Audi A8 tweedehands

Audi A8: rijd in een van de bestverkopende automerken ter wereld

Ben je op zoek naar een tweedehands Audi A8? Dan maak je een uitstekende keuze, want Audi behoort samen met Mercedes-Benz en BMW tot de bestverkopende automerken. Om die reden wordt er ook wel gesproken over de Grote Drie. De fabrieken van dit merk liggen verspreid over de hele wereld en dit zegt iets over de populariteit van Audi. Wil je een Audi A8 occasie kopen? Dan zit je bij Vroom helemaal goed, want wij bieden je de keuze uit ruim 25.000 tweedehands voertuigen, waaronder ook Audi A8 tweedehands wagens. Waarom kies je voor een Audi A8 tweedehands auto en waar staat het merk eigenlijk voor?

De geschiedenis van Audi A8

Gaat je voorkeur uit naar een Audi A8 tweedehands wagen, dan koop je een wagen van een Duits topmerk. Audi staat voor klasse, exclusiviteit en stijl. En natuurlijk heeft ieder voertuig een sportieve uitstraling en krachtige motoren. De oorsprong van Audi ligt in het jaar 1899, maar het duurde tot 1909 voor het bedrijf werd opgericht door August Horch. Dit gebeurde na een breuk met zijn compagnons. Inmiddels is Audi niet meer weg te denken in de autobranche. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de productie stil te liggen, maar na afloop van de oorlog viel het onder Mercedes-Benz. Vanaf 1965 is Audi onderdeel van Volkswagen.

Hoe is de naam Audi A8 ontstaan?

De naam Audi verwijst naar de achternaam van de oprichter. Horch betekent in het Latijns namelijk Audi of ‘luister!’. De naam is verzonnen door de slimme zoon van de zakelijke compagnon waar August Horch mee samenwerkte. Na de introductie van deze merknaam is Audi uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Waar staat het Audi-logo voor?

In het logo van Audi bevinden zich een viertal ringen. Ze verwijzen naar de vier bedrijven Audi, DKW, Horch en Wanderer die in de jaren dertig met zijn elkaar zijn gefuseerd. Deze vier merken bleven gewoon naast elkaar bestaan. De fusie vond plaats in het jaar dat er ook Olympische Spelen in Duitsland waren. Om die reden is het logo ook gebaseerd op het logo van de Olympische Spelen. Hoe dan ook, de vier ringen symboliseren hét gezicht van Audi.

Wat zijn de populairste Audi tweedehands modellen?

In je zoektocht naar een Audi A8 tweedehands wagen kom je al snel andere populaire Audi occasions tegen. De Audi A3 tweedehands is misschien wel het populairste model van het Duitse automerk. Na de Audi A4 is dit het best verkopende model van Audi. Een ander geliefd model is een Audi A1 tweedehands. Gaat je voorkeur uit naar een elektrisch voertuig? Dan is een Audi Q2 tweedehands of Audi Q3 tweedehands een interessante optie. Welke wagen het ook wordt, je kiest altijd voor een voertuig van hoogwaardige kwaliteit.

Waarom je kiest voor een Audi A8 tweedehands occasion

Met een Audi A8 tweedehands wagen heb je goud in handen. Het is een voertuig waarin je altijd opvalt. Wat zijn de voordelen van een Audi A8 tweedehands wagen?

  • Je profiteert altijd van een scherpe aanbieding.
  • Iedere Audi A8 tweedehands is een wagen om mee te pronken.
  • Je rijdt in een auto met een sportief uiterlijk.
  • Het interieur is van hoogwaardige kwaliteit.
  • De Audi A8 is over het algemeen een zuinig voertuig.
  • Je hebt altijd de keuze uit meerdere topmodellen.

Op zoek naar een Audi tweedehands wagen? Vind een Audi tweedehands auto die past binnen je wensen en budget.

Een tweedehands Audi A8 kopen via Vroom

Wil je een Audi A8 tweedehands kopen? Dan zit je bij Vroom helemaal goed, want wij hebben duizenden voertuigen voor je in de aanbieding. Scrol via de website eenvoudig naar een Audi A8 tweedehands wagen die je aanspreekt en maak zo snel mogelijk een proefrit. Op die manier kom je er snel genoeg achter of dat type Audi A8 tweedehands auto iets voor je is. Heb je vragen over een Audi A8 tweedehands wagen? Aarzel niet, maar neem gerust contact met ons op.