3 auto's

Carrosso Classics & Sportscars

1998  120766 km  Benzine  Manueel 

€ 42.500

Auto Direct

2000  276928 km  Benzine  Manueel 

€ 5.990

|carpass

Carrosso Classics & Sportscars

1998  99309 km  Benzine  Manueel 

€ 10.750

Over BMW

BMW Z3 tweedehands

BMW Z3: laat je betoveren door een BMW Z3 tweedehands wagen

Wil je dolgraag een BMW Z3 tweedehands wagen aanschaffen? Een BMW Z3 tweedehands kopen is mogelijk via Vroom. Echter, een BMW Z3 occasie is er in verschillende uitvoeringen en daarom is het belangrijk meer te weten over dit automerk. Op die manier ontdek je wat écht bij je past. Dit maakt een tweedehands BMW Z3 kopen een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker. Naar welke BMW Z3 tweedehands wagen gaat jouw voorkeur? 

De geschiedenis van de BMW Z3

BMW maakt rijden geweldig, maar hoe ziet de geschiedenis van de BMW Z3 er eigenlijk uit? Het bedrijf is opgericht op 7 maart 1916 in het Duitse München. Dit gebeurde door Karl Rapp en Gustav Otto. In eerste instantie bouwde het bedrijf alleen vliegtuigmotoren tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar later werden dit ook motorfietsen en auto's. De 3/20 PS was de eerste ontwikkelde auto door BMW en direct geliefd onder een brede doelgroep. Al snel volgde de legendarische 303 die een onuitwisbare indruk achterliet op veel BMW-liefhebbers.

Hoe is de naam BMW Z3 ontstaan?

Door Het verdrag van Versailles in 1919 was het voor Duitse bedrijven niet mogelijk om vliegtuigen te bouwen. Daarom werd in 1922 de naam officieel Bayerische Motoren Werke en werden er uitsluitend motoren geproduceerd. BMW heeft zich vanaf het begin voornamelijk gericht op voertuigen met een sportief uiterlijk. Daarnaast geeft een BMW Z3 ook een vorm van status en dit maakt BMW een aanbieder van exclusieve wagens.

Waarvoor staat het logo van een BMW Z3?

Het logo zoals we dat nu kennen, komt uit de tijd dat BMW nog leverancier van vliegtuigmotoren was. De witte propeller in de blauwe lucht is afkomstig van de kleuren van de Beierse vlag. Althans, men denkt vaak dat het een propeller is, maar dit is een misverstand. Het BMW-embleem is namelijk gebaseerd op het logo van Rapp Motorenwerke, alleen is het paard vervangen door twee witte en blauwe vakken. Het zijn dus de kleuren van Beieren, maar wel in een omgekeerde volgorde. Destijds was het echter verboden om een staatswapen als logo te gebruiken. In 1997 voegde BMW een driedimensionaal effect toe aan het logo, maar in 2020 werd het opnieuw vlak en werd ook de zwarte rand verwijderd.

Populaire BMW tweedehands modellen

In je zoektocht naar een BMW Z3 tweedehands wagen kom je verschillende modellen tegen. Een BMW X3 tweedehands is bijvoorbeeld razend populair. Hij is dan ook sportief, praktisch, stijlvol en snel. Daarmee heeft dit voertuig werkelijk alles wat je in een BMW tweedehands wagen zoekt. Een BMW 1 reeks tweedehands is ook een optie net als een BMW X2 tweedehands. Overweeg je een BMW Z3 tweedehands wagen te kopen? Vraag dan zeker eerst eens een testrit aan. 

Waarom kies je voor een tweedehands BMW Z3? 

Er zijn allerlei redenen waarom een BMW Z3 tweedehands auto een uitstekende keuze is voor jou. Wij zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Je kiest voor een sportieve en exclusieve wagen.
  • Een BMW Z3 tweedehands wagen heeft een stoer uiterlijk en sterke motoren.
  • Een BMW Z3 tweedehands auto heb je snel op jouw oprit staan, in tegenstelling met de lange leveringstermijnen van een nieuwe BMW
  • In een BMW Z3 tweedehands wagen word je gezien, niemand kan om je heen!
  • Er is altijd een BMW occasie te vinden die aansluit op je wensen en budget.

Ben je toe aan een andere wagen? Ga dan voor een BMW Z3 tweedehands via Vroom. Wij hebben meer dan genoeg keuzeaanbod voor BMW-liefhebbers. 

Maak een afspraak met Vroom voor een BMW Z3 tweedehands wagen

Bij Vroom vind je meer dan 25.000 tweedehands auto's en daarom loont het altijd om via ons op zoek te gaan naar een BMW Z3 tweedehands auto. Je droomwagen aanschaffen, is in slechts enkele muisklikken mogelijk. Zeker weten dat je een betrouwbaar voertuig koopt? Maak een proefrit en ervaar zelf hoe een BMW Z3 tweedehands wagen rijdt. Bij vragen staan we je graag te woord, twijfel daarom niet om contact met ons op te nemen.