2 auto's

Filter Filter resetten

Deman Brussels S.A

1995  57500 km  Benzine  Manueel  Coupé

€ 59.900

MAS drive

1993  58537 km  Benzine  Manueel 

€ 49.900

Over Dodge

Dodge Viper tweedehands

Dodge Viper tweedehands: betrouwbare Amerikaanse wagen

Houd je van grootse en meeslepende wagens? Met een Dodge Viper tweedehands kies je voor een auto van een toonaangevend Amerikaans merk. Of het nu gaat om een grote personenauto, een pick-up of bestelbusje, een tweedehands Dodge Viper is er in allerlei uitvoeringen. Om die reden is het altijd de moeite waard om het aanbod Dodge Viper tweedehands voertuigen op ons platform te bekijken. Een tweedehands Dodge Viper kopen doe je pas na je goed te hebben ingelezen. Daarom vertelt Vroom je alles over de Dodge Viper occasie.

De geschiedenis van Dodge Viper

Het automerk Dodge heeft een lange geschiedenis, want het bedrijf wordt in 1914 opgericht door John Francis Dodge en zijn broer Horace Elgin Dodge. In datzelfde jaar bouwen ze ook hun eerste voertuig, de Model 30 met een vermogen van 35 pk. Dit voertuig werd direct een succes, want het bezat een aantal eigenschappen die later werden overgenomen door verschillende autofabrikanten. In 1920 was Dodge zelfs het tweede automerk van de Verenigde Staten, maar dat werd overschaduwd door het overlijden van beide broers. De weduwen en erfgenamen besloten een aantal jaren later om het bedrijf te verkopen en dus kwam het in 1928 uiteindelijk in handen van Chrysler.

Vanwaar de naam Dodge?

De naam Dodge is een verwijzing naar de broers Dodge die het bedrijf hebben opgericht. Zelfs na overname door Chrysler is de autofabrikant altijd onder de eigen naam blijven werken.

Het logo van Dodge Viper

Langere tijd bestond het logo van Dodge uit een afbeelding voorzien van een ram met hoorns, maar sinds 2010 heeft Dodge een nieuw logo dat bestaat uit een front met twee rode strepen.

Populaire Dodge tweedehands modellen

Wil je een tweedehands Dodge Viper aanschaffen, maar twijfel je toch nog tussen een aantal andere Dodge tweedehands modellen? Wellicht helpt het als we jou informeren over een aantal populaire Dodge tweedehands wagens:

  • Dodge Ram tweedehands: de Dodge Ram is een grootse pick-up die in 1981 op de markt verscheen. Intussen is alweer de vierde generatie in productie. Een uitstekende keuze in je zoektocht naar een Dodge tweedehands pick-up.
  • Dodge Coronet tweedehands: de Dodge Coronet is een indrukwekkende oldtimer die werd gemaakt van 1949 tot 1976. Dit model Dodge tweedehands is een aanrader voor liefhebbers van klassieke auto's.
  • Dodge Charger tweedehands: de Dodge Charger is alweer toe aan de zesde generatie. Hij is bekend vanwege een Amerikaanse televisieserie en valt vooral op door zijn slanke verschijning.
  • Dodge Challenger tweedehands: de Dodge Challenger wordt ook wel gezien als de concurrent van de Ford Mustang. Tot op heden zijn er een drietal generaties op de markt gepresenteerd.

Waarom een Dodge Viper tweedehands wagen kopen? 

Een Dodge Viper tweedehands auto is een lust voor het oog, maar er zijn nog veel meer redenen waarom het loont een Dodge Viper tweedehands wagen te kopen:

  • Met een Dodge Viper tweedehands kies je altijd voor een wagen met een sportieve uitstraling.
  • Iedere Dodge Viper tweedehands beschikt over het nodige aantal pk's en cilinders.
  • Vrijwel ieder Dodge Viper tweedehands auto heeft heel wat ruimte voor zowel passagiers als bagage.

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door onze collectie Dodge Viper tweedehands wagens.

Dodge Viper tweedehands kopen? Bekijk het actuele aanbod Dodge Viper tweedehands wagens via Vroom

Een Dodge Viper tweedehands wagen is een uitstekende keuze voor Amerikaanse autoliefhebbers. Ieder voertuig is groot en beschikt over een sportieve uitstraling. Via onze website vind je altijd een Dodge Viper tweedehands auto die perfect op je wensen aansluit. Ben je daar niet zeker van? Maak dan een proefrit in een Dodge Viper tweedehands auto die je op het oog hebt. Heb je een aantal prangende vragen? Neem gerust contact met ons op.