0 auto's

Sorry, er zijn geen auto's gevonden...

Enkele oplossingen:
Pas je zoekopdracht aan en verwijder enkele filters.
Reset alle filters en begin opnieuw.
Maak een zoekmail aan en krijg updates over je selectie.

Over Plymouth

Plymouth GTX tweedehands

Plymouth GTX tweedehands: goedkope variant van Chrysler

Op zoek naar een betaalbare tweedehands auto? Met een Plymouth GTX tweedehands beschik je over een magnifieke oldtimer. Plymouth is een automerk afkomstig uit Amerika en heeft in decennialang vele harten veroverd. Een tweedehands Plymouth GTX is aantrekkelijk geprijsd en daarom loont het ons aanbod Plymouth GTX tweedehands modellen te bekijken. Vroom heeft ook voor jou zeker een geschikte occasion in de aanbieding. En natuurlijk vertellen we je alles over Plymouth voor je tot aanschaf van een Plymouth GTX tweedehands overgaat.

Wanneer is Plymouth opgericht?

Het merk Plymouth is in 1928 bedacht door autofabrikant Chrysler. Dit Amerikaanse label wilde een goedkoop merk op de markt brengen. Daarmee werd het een interessante concurrent van merken zoals Ford en Chevrolet. Plymouth was iets duurder dan deze twee automerken, maar innovatief was het merk beter. Ondanks economische rampspoed en de Tweede Wereldoorlog, wist het bedrijf grote successen te behalen. Dit gebeurde vooral na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In 1998 besloot Chrysler te stoppen met de productie van auto's en om die reden kan je alleen nog Plymouth GTX tweedehands wagens aanschaffen.

Waarom de naam Plymouth GTX?

Plymouth is een verwijzing naar de Amerikaanse kolonisten. Duurzaamheid, kracht en ruwheid typeerden deze groep mensen. Ze kwamen over vanuit Engeland en stichtten in Amerika de zogenaamde Plymouth Colony. Een logische keuze, want de kolonisten vertrokken uit Engeland vanaf Plymouth, een van de grootste zeehavens van het land.

Het logo van Plymouth GTX

De kolonisten voeren met de Mayflower - een groot zeeschip - vanuit Engeland naar Amerika. In eerste instantie werd de Mayflower ook in het embleem van Plymouth verwerkt. In de jaren die volgden werd het logo meerdere keren gewijzigd, maar in de laatste jaren keerde het schip terug in het embleem. Dit resulteerde uiteindelijk in een wit schip met zwarte achtergrond.

Plymouth GTX tweedehands kopen? Maak kennis met populaire Plymouth tweedehands modellen

Overweeg je om een Plymouth GTX tweedehands aan te schaffen? In je zoektocht naar een geschikte tweedehands Plymouth GTX is het prettig om wat ondersteuning te krijgen. Die geven wij je door een aantal bijzondere Plymouth tweedehands modellen te benoemen:

  • Plymouth Duster tweedehands: de Plymouth Duster werd gebouwd van 1970 tot 1976 en is een interessante coupé. Zoek je een tweedeurs Plymouth tweedehands auto? Dan is dit Plymouth tweedehands voertuig beslist een overweging waard.
  • Plymouth Road Runner tweedehands: de Plymouth Road Runner is een snel en sportief voertuig die werd geproduceerd tussen 1968 en 1980. Het uiterlijk van deze wagen is gewaagd en opvallend.

Tweedehands Plymouth GTX kopen

Een tweedehands Plymouth GTX aanschaffen om er de nodige ritjes mee te maken? Een prima keuze, vooral ook als je weet welke voordelen een Plymouth GTX tweedehandswagen je oplevert. Vroom zet de belangrijkste pluspunten van een Plymouth GTX tweedehandswagen voor je op een rij:

  • Met een Plymouth GTX tweedehands auto kies je voor een typische Amerikaanse klassieker inclusief een sportieve uitstraling.
  • Iedere Plymouth GTX tweedehands auto beschikt over een sterke motor met het nodige aantal pk's.
  • Een Plymouth GTX tweedehands wagen is aantrekkelijk in prijs en je profiteert meestal van het zogenaamde oldtimertarief bij de verzekering.

Plymouth GTX occasie aanschaffen? Ontdek het aanbod Plymouth GTX tweedehands wagens bij Vroom

Een Plymouth GTX tweedehands auto is typisch een wagen voor liefhebbers van sportieve klassiekers. Op onze website tref je verschillende Plymouth tweedehands voertuigen aan die je leven mogelijk verrijken. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste Plymouth tweedehands auto aanschaft? Maak dan zeker een proefrit.