3 auto's

CALIFORNIA IMPORT

1957  83723 km  Benzine  Automaat  COUPE

€ 26.500

2022  53526 km  Benzine  Automaat  COUPE

€ 29.950

CALIFORNIA IMPORT

1957  83723 km  Benzine  Automaat  COUPE

€ 28.500

Over Pontiac

Pontiac Chieftain tweedehands: sportieve en prestatiegerichte auto

Zoek je een tweedehands auto in de middenklasse en gaat je voorkeur uit naar een Amerikaans automerk? Met een Pontiac Chieftain tweedehands koop je betaalbaar een sportieve wagen die uitstekende prestaties levert. Een Pontiac Chieftain occasie valt vooral op vanwege het unieke design. Hoe dan ook, een tweedehands Pontiac Chieftain kopen is een uitstekend idee als je een originele Amerikaanse wagen zoekt. Wat maakt een tweedehands Pontiac Chieftain de moeite waard om te bemachtigen en welke Pontiac tweedehands modellen hebben nog niet aan populariteit ingeboet? Vroom verklapt het jou zodat je een keuze maakt voor een Pontiac Chieftain tweedehands waar je volledig achterstaat!

De geschiedenis en ontwikkeling van Pontiac

Het Amerikaanse Pontiac kent een lange geschiedenis en werd opgericht in 1926 door General Motors. Dit werd gedaan ter overbrugging van het enorme prijsverschil tussen het kostbare Oakland en het naar verhouding goedkope Chevrolet. Hoewel er sprake was van een flinke dip in de jaren vijftig van de vorige eeuw, maakte Pontiac een groeispurt door dankzij deelname aan de autosport. Sindsdien werden er allerlei snelle wagens op de markt gebracht waarvan een aantal nog steeds razend populair zijn. Vooral Pontiac Chieftain wagens uit die periode zijn enorm in trek. De productie van Pontiac voertuigen vond plaats tot 2010 en sindsdien is het gedaan met het automerk. Dit had alles te maken met de financiële problemen van General Motors. Wel zijn er overal Pontiac Chieftain tweedehands wagens te koop voor een schappelijke en aantrekkelijke prijs.

Waarom de naam Pontiac?

De naam Pontiac is bedacht door General Motors die als doel had om auto's te maken voor de arbeidersklasse. Toch is er ook een diepere betekenis, want de naam verwijst namelijk naar de Indiaanse Native American Chief Pontiac die een opstand tegen de Britten leidde.

Waar staat het Pontiac-logo voor?

Op een tweedehands Pontiac Chieftain is ook het logo terug te vinden van het Amerikaanse bedrijf. In eerste instantie was het logo voorzien van de leider Native American Chief Pontiac. Later werd dit aangepast naar een ander symbool - een rode pijlpunt met een witte vierpuntige ster. De kleur rood verwijst natuurlijk naar de Indiaanse cultuur.

De beste Pontiac tweedehands wagens

Bij het speuren naar een Pontiac tweedehands wagen is er keuze genoeg uit allerlei modellen. Welke Pontiac tweedehands auto's liggen goed in de markt?

  • Pontiac Trans Am tweedehands: de Pontiac Trans Am heeft een belangrijke rol gespeeld in allerlei films en televisieseries. Hij verscheen in 1967 op de markt en heeft dus een legendarische status.
  • Pontiac Firebird tweedehands: de Pontiac Firebird rolde in 1967 van de band en werd tot 2002 geproduceerd. Hij is er als coupé en cabriolet en een aantrekkelijke Pontiac tweedehands auto.
  • Pontiac GTO tweedehands: de Pontiac GTO is een echte sportauto en werd geproduceerd van 1964 tot 1974. Een aanrader voor liefhebbers van sportieve oldtimers.
  • Pontiac Bonneville tweedehands: de Pontiac Bonneville werd gebouwd van 1957 tot 2005 en is een sportief en tegelijkertijd klassiek voertuig.

Naar welke Pontiac tweedehands gaat jouw voorkeur uit? Laat je verrassen door het aanbod Pontiac tweedehands wagens op onze website.

Waarom je voorkeur uitgaat naar een Pontiac Chieftain tweedehands auto

Een tweedehands Pontiac Chieftain aanschaffen om hobbymatig in te rijden? We benoemen graag de voordelen van dit Amerikaanse automerk:

  • Een Pontiac Chieftain tweedehands is een sportieve en klassieke Amerikaanse wagen.
  • Een Pontiac Chieftain tweedehands auto is verkrijgbaar in een benzine- of dieselmotor.
  • Welke Pontiac Chieftain tweedehandswagen je ook kiest, je rijdt altijd in een legendarische auto met een eigenzinnig karakter.
  • Een Pontiac Chieftain tweedehands voertuig is aantrekkelijk geprijsd en dit zie je ook terug in het aanbod op de website.

Pontiac Chieftain tweedehands aanschaffen? Een Pontiac Chieftain tweedehands kopen doe je bij Vroom

Een Pontiac Chieftain tweedehands wagen is een uitstekende keuze voor Amerikaanse autoliefhebbers. Een Pontiac Chieftain tweedehands komt ook goed van pas bij het maken van hobbymatige autoritjes. Wat je motivatie ook is om een Pontiac Chieftain tweedehands aan te kopen, op onze website is keuze genoeg. Maak eens een proefrit en ontdek welke Pontiac Chieftain tweedehands het beste op je wensen aansluit. En bij vragen over een Pontiac Chieftain tweedehands staan we uiteraard altijd voor je klaar.