3 auto's

Skillter.com

1969  18 km  Andere  Automaat  OTHER

€ 47.400

Skillter.com

1989  38908 km  Andere  Automaat  OTHER

€ 21.900

Skillter.com

1989  38908 km  Andere  Automaat  OTHER

€ 21.200

Over Pontiac

Pontiac Firebird tweedehands: sportieve en prestatiegerichte auto

Zoek je een tweedehands auto in de middenklasse en gaat je voorkeur uit naar een Amerikaans automerk? Met een Pontiac Firebird tweedehands koop je betaalbaar een sportieve wagen die uitstekende prestaties levert. Een Pontiac Firebird occasie valt vooral op vanwege het unieke design. Hoe dan ook, een tweedehands Pontiac Firebird kopen is een uitstekend idee als je een originele Amerikaanse wagen zoekt. Wat maakt een tweedehands Pontiac Firebird de moeite waard om te bemachtigen en welke Pontiac tweedehands modellen hebben nog niet aan populariteit ingeboet? Vroom verklapt het jou zodat je een keuze maakt voor een Pontiac Firebird tweedehands waar je volledig achterstaat!

De geschiedenis en ontwikkeling van Pontiac

Het Amerikaanse Pontiac kent een lange geschiedenis en werd opgericht in 1926 door General Motors. Dit werd gedaan ter overbrugging van het enorme prijsverschil tussen het kostbare Oakland en het naar verhouding goedkope Chevrolet. Hoewel er sprake was van een flinke dip in de jaren vijftig van de vorige eeuw, maakte Pontiac een groeispurt door dankzij deelname aan de autosport. Sindsdien werden er allerlei snelle wagens op de markt gebracht waarvan een aantal nog steeds razend populair zijn. Vooral Pontiac Firebird wagens uit die periode zijn enorm in trek. De productie van Pontiac voertuigen vond plaats tot 2010 en sindsdien is het gedaan met het automerk. Dit had alles te maken met de financiële problemen van General Motors. Wel zijn er overal Pontiac Firebird tweedehands wagens te koop voor een schappelijke en aantrekkelijke prijs.

Waarom de naam Pontiac?

De naam Pontiac is bedacht door General Motors die als doel had om auto's te maken voor de arbeidersklasse. Toch is er ook een diepere betekenis, want de naam verwijst namelijk naar de Indiaanse Native American Chief Pontiac die een opstand tegen de Britten leidde.

Waar staat het Pontiac-logo voor?

Op een tweedehands Pontiac Firebird is ook het logo terug te vinden van het Amerikaanse bedrijf. In eerste instantie was het logo voorzien van de leider Native American Chief Pontiac. Later werd dit aangepast naar een ander symbool - een rode pijlpunt met een witte vierpuntige ster. De kleur rood verwijst natuurlijk naar de Indiaanse cultuur.

De beste Pontiac tweedehands wagens

Bij het speuren naar een Pontiac tweedehands wagen is er keuze genoeg uit allerlei modellen. Welke Pontiac tweedehands auto's liggen goed in de markt?

  • Pontiac Trans Am tweedehands: de Pontiac Trans Am heeft een belangrijke rol gespeeld in allerlei films en televisieseries. Hij verscheen in 1967 op de markt en heeft dus een legendarische status.
  • Pontiac Firebird tweedehands: de Pontiac Firebird rolde in 1967 van de band en werd tot 2002 geproduceerd. Hij is er als coupé en cabriolet en een aantrekkelijke Pontiac tweedehands auto.
  • Pontiac GTO tweedehands: de Pontiac GTO is een echte sportauto en werd geproduceerd van 1964 tot 1974. Een aanrader voor liefhebbers van sportieve oldtimers.
  • Pontiac Bonneville tweedehands: de Pontiac Bonneville werd gebouwd van 1957 tot 2005 en is een sportief en tegelijkertijd klassiek voertuig.

Naar welke Pontiac tweedehands gaat jouw voorkeur uit? Laat je verrassen door het aanbod Pontiac tweedehands wagens op onze website.

Waarom je voorkeur uitgaat naar een Pontiac Firebird tweedehands auto

Een tweedehands Pontiac Firebird aanschaffen om hobbymatig in te rijden? We benoemen graag de voordelen van dit Amerikaanse automerk:

  • Een Pontiac Firebird tweedehands is een sportieve en klassieke Amerikaanse wagen.
  • Een Pontiac Firebird tweedehands auto is verkrijgbaar in een benzine- of dieselmotor.
  • Welke Pontiac Firebird tweedehandswagen je ook kiest, je rijdt altijd in een legendarische auto met een eigenzinnig karakter.
  • Een Pontiac Firebird tweedehands voertuig is aantrekkelijk geprijsd en dit zie je ook terug in het aanbod op de website.

Pontiac Firebird tweedehands aanschaffen? Een Pontiac Firebird tweedehands kopen doe je bij Vroom

Een Pontiac Firebird tweedehands wagen is een uitstekende keuze voor Amerikaanse autoliefhebbers. Een Pontiac Firebird tweedehands komt ook goed van pas bij het maken van hobbymatige autoritjes. Wat je motivatie ook is om een Pontiac Firebird tweedehands aan te kopen, op onze website is keuze genoeg. Maak eens een proefrit en ontdek welke Pontiac Firebird tweedehands het beste op je wensen aansluit. En bij vragen over een Pontiac Firebird tweedehands staan we uiteraard altijd voor je klaar.