5 auto's

Filter Filter resetten

Classic Open BV

1960  12345 km  Benzine  Manueel  Berline

€ 19.750

Classic Open BV

1963  12345 km  Benzine  Manueel  Berline

€ 38.750

Classic Open by Imparts

1971  21212 km  Benzine  Manueel 

€ 9.500

Classic Open by Imparts

1977  89000 km  Benzine  Manueel 

€ 9.500

Classic Open by Imparts

1979  86000 km  Benzine  Manueel 

€ 18.500

Over Saab

Saab 96 tweedehands

Saab 96 tweedehands: degelijke en veilige wagen

Op zoek naar een droomauto uit Zweden? Met een Saab 96 tweedehands wagen kies je voor een degelijk en veilig voertuig. Een Saab 96 occasie is altijd gunstig geprijsd en brengt nog meer voordelen met zich mee. Waarom zou je een tweedehands Saab 96 kopen en welke modellen zijn in trek in je zoektocht naar een Saab 96 tweedehands?

Wanneer is Saab 96 opgericht?

Saab is een Zweedse autofabrikant en is in 1937 opgericht. Het merk is vooral bekend geworden vanwege innovaties op het gebied van veiligheid. De elandtest - een uitwijkmanoeuvre om een ongeluk met een eland te voorkomen - is hier een goed voorbeeld van. Verder heeft Saab ook resultaten geboekt als het gaat om comfort. De introductie van bijvoorbeeld stoelverwarming is namelijk door andere autofabrikanten overgenomen. Door de jaren heeft Saab vooral personenauto's - waaronder sportieve coupés en compacte boodschappenwagens - op de markt gebracht. Later richtte het bedrijf zich voornamelijk op de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen, maar sinds 2014 ligt de productie van Saab stil.

Waarom de naam Saab 96?

Op zoek naar een tweedehands Saab 96? Dan wil je ook graag weten waar de naam Saab 96 voor staat en hoe deze is ontstaan. Saab staat voor Svenska Aeroplan Aktie Bolaget en verwijst naar een fabrikant van militaire vliegtuigen. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd er gestart met de productie van 'gewone' personenwagens. In 1947 verscheen het eerste prototype: de UrSaab. Dit prototype werd bekend vanwege de voorwielaandrijving, tweetaktmotor en kooiconstructie.

Welke betekenis heeft het Saab 96-logo?

Het logo van Saab 96 is overgenomen van Scania, een vrachtwagenfabrikant die fuseerde met Saab. In het blauwe logo bevindt zich een leeuwachtig wezen met de vleugels van een adelaar. In eerste instantie gebruikte Saab slechts een rood logo inclusief een aantal emblemen. Halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw werd ieder logo voorzien van een leeuw. Het mythologische wezen wordt ook wel 'de Griffioen' genoemd en staat voor vuur en water.

Welke Saab tweedehands modellen zijn populair?

In je ontdekkingsreis naar een Saab 96 tweedehands auto kom je verschillende modellen van Saab tegen. Welke Saab tweedehands voertuigen zijn in trek op de tweedehandsmarkt?

  • Saab 96 tweedehands: de Saab 96 is een tweedeurs sedan die werd geproduceerd tussen 1960 en 1980. Met dit type Saab tweedehands auto heb je een echte klassieker tot je beschikking. Hij biedt plaats aan totaal 5 personen en heeft een maximale topsnelheid van 154 kilometer per uur.
  • Saab 9000 tweedehands: de Saab 9000 verscheen in 1984 voor het eerst op de markt. Het is een auto in de hogere middenklasse en je hebt de keuze uit een vier- of vijfdeurs exemplaar. Het meest opvallende aan deze Saab tweedehands wagen, is dat het voertuig geschikt is voor zowel kleine als grote mensen.

Waarom je voorkeur uitgaat naar een Saab 96 tweedehands wagen

Een Saab 96 tweedehands auto brengt allerlei voordelen met zich mee en die zetten we graag voor je op een rij:

  • Met een Saab 96 tweedehands wagen verzeker jij je van een innovatieve en veilige wagen.
  • Bij iedere Saab 96 tweedehands auto is er veel aandacht voor comfort en veiligheid.
  • De prijzen van een tweedehands Saab 96 zijn aantrekkelijk waardoor deze wagen voor jou een interessante optie is.
  • Iedere Saab 96 tweedehands wagen onderscheidt zich door een energiezuinige motor.

Saab 96 tweedehands kopen? Ontdek het veelzijdige aanbod Saab 96 tweedehands wagens bij Vroom

Heb je een wagen van het merk Saab op het oog? Doe dan beslist inspiratie op via het aanbod op de website. Er zit ongetwijfeld een occasion tussen die perfect aansluit op zowel je wensen als budget. Ervaren hoe het is om in een Saab 96 tweedehands wagen te rijden? Maak een proefrit en ontdek de voordelen van een Saab 96. Vragen over de aankoop van een Saab 96 tweedehands? Neem gerust contact met ons op, we helpen je met alle liefde aan een passende Saab 96 tweedehands wagen.