BMW legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe 5-Reeks. Het is te hopen dat de ingenieurs van BMW hun huiswerk goed hebben gemaakt, want de nieuwe 5-Reeks zal de concurrentie moeten aangaan met de beloftevolle Mercedes E-Klasse.

Op dit moment is er nog niets officieel, maar deze samengestelde Photoshop-afbeelding geeft je al een goed idee hoe de toekomstige 5-Reeks er uit kan zien. Volgens de meest recente aanwijzingen zal BMW de esthetische kenmerken van de 7-Reeks volgen, maar ze toepassen zodat ze passen bij een wagen die net een trapje lager stat. Van de 7-Reeks zal de 5-Reeks wel het platform overnemen. Dat maakt gebruik van heel wat lichte materialen zodat er op heel wat vlakken vooruitgang zal worden geboekt.

Uitrusting
Op vlak van uitrusting zal de nieuwe 5-Reeks voorzien zijn van een rijhulpsysteem in fileverkeer, intelligente verlichting en - vermoedelijk - een systeem dat je gebaren herkent. Dat systeem dat in het interieur is verwerkt, begrijpt je gebaren en zet die om in commando’s. Het is een toepassing die eerder al in de nieuwe 7-Reeks debuteerde.

Motoren
Het zal niemand verbazen dat we onder de motorkap voornamelijk viercilinder dieselmotoren zullen terug vinden. Daarnaast zul je nog kunnen opteren voor de zescilinder-in-lijn van het huis, de V8 biturbo voor de M5 en een plugin hybride aandrijving. In de wandelgangen is bovendien te horen dat zelfs een driecilinder-in-lijn in de pijplijn zou zitten. Afwachten maar…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.