Dit is een segment dat nooit in de vergeethoek geraakt. Sinds de lancering van de VW Golf GTI in 1976 vielen hot hatches altijd in de smaak. Het bewijs vonden we op het salon van Genève met deze vier nieuwigheden.

Honda Civic Type R

De komst van de nieuwe Civic gaat gepaard met die van een nieuwe Type R, hoewel het vorige model slechts twee jaar geleden op de markt kwam. De specificaties van de nieuwkomer klinken veelbelovend: 320 pk, manuele zesversnellingsbak, uitgekiende aerodynamica en uitlaat met drie uitlaatpijpen, zoals een… Ferrari F40.

Audi RS3

De vermogenswedloop lijkt geen einde te kennen. Om de steeds krachtigere BMW M2 en Mercedes-AMG A45 van antwoord te dienen, presenteert Audi de evolutie van zijn RS3. De vijfcilinder werd herwerkt en produceert voortaan 400 pk…

Toyota Yaris Gazoo Racing MN

De facelift van de Yaris gaat gepaard met een sportieve versie. Die kan tellen, want de Japanners zijn natuurlijk actief in het WK rally. Deze “GRMN” zo je wil bevat een 1.8 turbo van 220 pk.

Ford Fiesta ST

De kersverse Fiesta krijgt al een ST-versie. Net als de laatste evolutie van het vorige model ontwikkelt die 200 pk, maar deze keer komen die uit een driecilinder turbobenzine van 1,5 liter.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.