Na de SUV XC90 en de berline S90 is hier de break V90! In de aanloop naar het salon van Genève licht de constructeur al een tipje van de sluier. Zeker is dat het om een ruim model gaat.

Volvo weet wat een goede break maakt: het Zweedse merk staat niet voor niks bekend om haar onverwoestbare en ruime wagens. En met dit model mikt de autobouwer erg hoog in het gamma.

Deze moderne premium break is de perfecte mix tussen luxe en functionaliteit. Binnenin zet Volvo in op een gesofisticeerde inrichting met alle nodige functie. Daardoor zijn een goede connectiviteit, laadruimte en opslagoplossingen absoluut voorzien.’, verklaart Thomas Ingenlath, Senior Vice President for Design bij Volvo Cars.

Autonome besturing

Volvo kondigt ook aan dat zijn toekomstig model voorzien zal zijn van een semi-automatisch besturingssysteem en van ‘het meest gesofisticeerde veiligheidsarsenaal op de markt, met onder andere een systeem dat grote dieren herkent en een systeem dat de wegbelijningen volgt.’ De connectiviteit is ook verzekerd, met een optimale integratie van uw smartphone. Zeker indien het over een iPhone gaat.

410 paarden

Indien Volvo niet piept over de motor, dan doet ons dat vermoeden dat het om hetzelfde exemplaar gaat als de 2.0 liter viercilinder van de XC90. De Zweedse autobouwer laat wel weten dat er ook een herlaadbare hybrideversie van de T8 Twin Engine bezinemotor aankomt, met 410 pk en een autonomie van 50 kilometer als u volledig elektrisch rijdt. 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.