Officieel: Renault Mégane, enkel als E-TECH Electric

Na 26 jaar stopt de Renault Mégane volledig met drinken. Zijn vierde generatie zal namelijk geen fossiele brandstoffen meer verteren en hij komt er enkel nog in puur elektrische varianten.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 september 2021
  • Lancering

De Renault Mégane neemt in zijn vierde generatie volledig afstand van fossiele brandstoffen. In tegenstelling tot de Opel Astra dus, die nog diesel- en benzineversies aanbiedt naast zijn nieuwe elektrische afgeleide, laat de nieuwe Mégane zijn kopers geen keuze meer. Wie kiest voor de nieuwe generatie, moet elektrisch rijden. let wel: de huidige Mégane blijft in productie als benzine, diesel en plug-inhybride, en blijft de catalogus delen met deze nieuwe Mégane E-Tech Electric wanneer die laatste op de markt wordt gebracht.

CMF-EV

De Mégane E-Tech Electric wordt het eerste model van het Renault-gamma dat gebruik mag maken van het platform CMF-EV van de Alliantie, dat werd ingewijd door de SUV Ariya van Nissan. De nieuwe elektrische Mégane maakt er onder meer gebruik van door een interieur te bieden dat vergelijkbaar is met dat van de huidige Mégane met verbrandingsmotor ondanks een lengte die tot 4,12 meter is gekrompen (tegenover 4,36 meter).

De nieuwe Mégane huisvest zijn batterij onderin, zodat hij wat naar een cross-over neigt. Hij ziet er in elk geval een stuk dikker uit en staat op grote velgen van tot 20 duim.

OpenR

Om zijn ecologische voetafdruk laag te houden integreert de Mégane E-TECH Electric allerlei gerecycleerde materialen in zijn interieur. Daar gaat vooral het nieuwe scherm OpenR met alle aandacht lopen. In de vorm van een omgekeerde L integreert het een digitaal instrumentenbord en het multimediascherm van de middenconsole.

96 of 160 kW

Aanvankelijk biedt Renault de nieuwe Mégane aan met twee elektrische aandrijflijnen van respectievelijk 96 kW (130 pk) en 160 kW (218 pk). De topversie sprint van 0 naar 100 km/u in 7,4 seconden. Praktischer is dat die laatste ook tot 900 kilo mag slepen.

40 of 60 kWh

Daarnaast krijgt de klant de keuze tussen twee batterijmodules: een van 40 en een van 60 kWh. De eerste is al goed voor een WLTP-rijbereik van 300 kilometer, de tweede rekt de maximale afstand tussen twee laadbeurten op tot 470 kilometer. De Mégane E-TECH Electric is compatibel met snelladen aan gelijkstroom met vermogens van tot 130 kW. De interne lader van zijn kant maakt wisselstroomladen mogelijk aan tot 22 kW.

Februari 2022

De elektrische Mégane kan worden besteld vanaf februari 2022 en de officiële marktintroductie is gepland voor de maand maart.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

De Lexus-versie van de Toyota Land Cruiser komt niet naar Europa, maar dat maakt zijn design er niet minder… interessant om.

Mini Moke nu ook elektrisch

Mini Moke nu ook elektrisch

De kleine strandauto was vorig jaar terug op de markt gebracht met een verbrandingsmotor, maar zal vanaf 2022 enkel nog verkrijgbaar zijn in een puur elektrische variant.

30.000 banen op de tocht bij Volkswagen?

30.000 banen op de tocht bij Volkswagen?

De CEO en de directie zijn het niet eens over die vraag.

LG betaalt General Motors 1,9 miljard dollar schadevergoeding

LG betaalt General Motors 1,9 miljard dollar schadevergoeding

De batterijfabrikant heeft geen keuze nadat zoveel exemplaren van de Chevrolet Bolt spontaan in brand zijn gevlogen.

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Cupra Born, gepeperde ID

Test: Cupra Born, gepeperde ID

Cupra is het sportieve merk van Seat. De nieuwe Born profileert zich als een VW ID.3 met een Spaans sausje en een sterker dynamisch karakter. Dat moeten we eens nagaan…

3,7 /5 Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Lexus introduceert de tweede generatie van zijn NX. Zonder een revolutie te ontketenen evolueert hij op nagenoeg elk vlak, en geen klein beetje. Hij biedt zelfs een plug-inhybride versie aan, een grote première voor de Japanse autobouwer.

3,5 /5 Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

De Chinees geworden Britse autobouwer MG lanceert zijn tweede elektrische model na de SUV ZS. Deze keer gaat het om een grotere SUV met futuristische lijnen: de Marvel R. Kan die de Europese markt veroveren?

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

De populaire Hyundai Tucson en Jeep Compass hebben voortaan allebei een plug-inhybride motorversie om de fleet aan te spreken. Welke van deze twee 4x4’s onder stroom is de meest aantrekkelijke voor dagelijks gebruik?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Opel heeft de bestelboekjes geopend voor zijn nieuwe Astra, zowel met verbrandingsmotoren als in zijn plug-inhybride varianten. Wat kost hij?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

Wil je een betrouwbare Japanse roadster, maar wil je je onderscheiden van de vele Mazda MX-5's? Dan is de Daihatsu Copen een mooi alternatief! Dit zijn 5 dingen die je moet weten voor je voor zijn charmes valt!

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Nog een bijzonder stuk op de Bonhams-veiling die op 10 oktober 2021 plaatsvindt in het Zoute. Na de Ferrari F40 met heel weinig kilometers is hier nu een BMW Z1 die… nog nooit heeft gereden.

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Op zijn ondertussen traditionele jaarlijkse veiling van het Zoute (10 oktober 2021) biedt Bonhams een ongelooflijke Ferrari F40 aan, die 30 jaar lang geen daglicht heeft gezien in België.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.998
2021

Benzine, Manueel

€ 19.998
2021

Benzine, Manueel

€ 16.295
2020
15 km

Benzine, Manueel

€ 23.990
2021
6 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 14.950
2018
35.575 km

lpg, Automaat

€ 69.995
2019
31.986 km
€ 44.990
2017
99.850 km

Benzine, Manueel

€ 16.248
2018
8.579 km