De laatste autotests en het recentste nieuws

opel corsa

Opel Corsa: ideale schoondochter

12,4 miljoen exemplaren, 32 jaar carrière en een constant succes op een groot aantal markten: moeilijk om zo’n fenomeen voort te zetten. Er rust dus veel druk op de schouders van deze vijfde generatie van de Corsa. Maakt hij het waar bij een eerste test?

top-5 bommetjes op wielen voor minder dan 3.000 euro

Top-5 bommetjes op wielen voor minder …

Dit is pure fun! Een collega liet me even rijden in zijn Peugeot 106 XS en ik voelde me meteen 10 jaar jonger. Die spontane reacties, lichtheid en eenvoud zijn onweerstaanbare kenmerken van een handvol auto’s van deze generatie. Mogen de jaren ’90 terugkeren! Hier zijn vijf modellen om te koesteren en die je vindt voor minder dan 3.000 euro.

Blog

video: in rusland is er een god voor fietsers

Video: in Rusland is er een god …

Er gaat geen dag voorbij of we zien op het internet wel een video van een ongeval in Rusland. Vandaag geen vrachtwagen, verdwaalde koe of boze motorrijder, maar een fietser die besluit op een druk over te steken op een zebrapad. Alles lijkt normaal, maar dan beleeft hij de schrik van zijn leven en heeft hij ongelooflijk veel geluk.

video: mirakel op de e40-autosnelweg

Video: mirakel op de E40-autosnelweg

Een 25-jarige bestuurster had in augustus een zwaar ongeval op de E40-autosnelweg ter hoogte van Aalter. De jonge vrouw wisselde te snel van de linkerrijstrook naar de afrit uiterst rechts, waar net een vrachtwagen stilstond aan het einde van een file. Jasmien Claeys knalde ertegen met haar Ford Focus.