Welke Volkswagen Tiguan 2024 moet je kiezen?

Dit is onze ideale versie van de nieuwe Tiguan SUV van Volkswagen op basis van de huidige prijslijst. Afwerking, motor en opties, we geven je al onze voorkeuren!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 03 april 2024
  • Aankoop

De recent vernieuwde en derde generatie van de populaire Volkswagen Tiguan is nu te bestellen. En hoewel Wolfsburg stukje bij beetje zijn online configurator heeft vereenvoudigd, zijn er nog steeds heel wat motorisaties, afwerkingen en opties om uit te kiezen voor de Duitse SUV. Laten we samen eens ons ideale exemplaar overlopen van de Tiguan 2024.

Veel uitrustingsniveaus voor de Volkswagen Tiguan 2024

Als je een exemplaar online wil configureren, moet je eerst kiezen uit de verschillende uitrustingsniveaus voor onze Tiguan. De standaarduitrusting van de Duitse SUV is vrij beperkt, dus het is gemakkelijk om je te laten verleiden door de Life, of misschien wel de United, die standaard een pak beter is uitgerust. Liefhebbers van sport kunnen kiezen voor een R-Line, met een scherper design, of misschien wel direct voor de supercomplete R-Line Business Premium, maar reken daarbij op een fikse vanafprijs… We blijven bescheiden, maar ook niet té, door te kiezen voor een Volkswagen Tiguan in de United-uitvoering.



Benzine, diesel of plug-inhybride?

Na het afwerkingsniveau is het kiezen uit de verschillende motorisaties van de Tiguan. Met hun batterij van 19,7 kWh en hun volledig elektrische autonomie van meer dan 100 km zijn de plug-inhybrides zeker verleidelijk, maar ook best prijzig. De Tiguan is ook nog steeds verkrijgbaar met een 2 liter-dieselmotor van 150 pk, die in de smaak zal vallen voor kilometervreters die meer dan 40.000 km per jaar rijden, hoewel deze motor ook wat luidruchtiger is. Wij rijden iets minder en kiezen daarom voor een benzinemotor, maar we trakteren onszelf op de 150 pk sterke en mildhybride 1.5 eTSI in plaats van de basisversie van 130 pk. Merk op dat alle motorisaties van de Tiguan 2024 standaard worden gekoppeld aan een DSG-automaat.



Enkele extra’s die de moeite waard zijn

Met de uitvoering en de motorisatie achter ons, moeten we onze Tiguan enkel nog personaliseren. Voor de koetswerkkleur laten we ons verleiden door het Cipressino Green Metallic, voor een meerprijs van slechts 155 euro. Onder de andere interessante opties is er het head-up display met augmented reality-functie voor 725 euro, of direct het Infotainment Plus Pack, maar dat kost meteen 2.640 euro. Daarvoor krijg je, naast het head-up display, echter ook het grote centrale aanraakscherm van 15 inch, een inductielader, ingebouwde navigatie en de IDA-stemassistent. De LED-matrixkoplampen vragen dan weer een meerprijs van 675 euro en worden geleverd met het Assistance Plus Pack, waarmee de Tiguan ook praktisch zelfstandig kan rijden op de snelweg. Dat pakket voegt nog eens 1.015 euro toe aan de totale prijs.



Hoeveel kost onze ideale Volkswagen Tiguan?

Uiteindelijk komt de prijs van onze ideale Volkswagen Tiguan uit op een totaal van 49.245 euro inclusief btw, maar exclusief allerlei voordelen, acties, kortingen en inruilacties die de prijs gemakkelijk met enkele duizenden euro’s kunnen verlagen. Toch zijn we wel erg ver verwijderd van zijn instapprijs van 37.100 euro… Maar deze configuratie als United met een benzinemotor van 150 pk en enkele optiepakketten lijkt ons de ideale uitvoering van de Tiguan 2024.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben je op zoek naar een Volkswagen Tiguan? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen Tiguan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke uitvoering, motorisatie en opties moet je kiezen op de Renault Austral in 2024? Het maakt uiteindelijk weinig uit, we leggen uit waarom.

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km