Audi had het beloofd en zie... de Q2 is er! De kleinste SUV van Audi krijgt een plaats net naast de Q3. Hij is klein, maar kijk er zeker niet over: deze wagen zit barstensvol snufjes.

Met een lengte van 4,19 meter, een hoogte van 1,51 meter en een breedte van 1,79 meter, situeert deze Q2 zich tussen de A1 en de A3. Vandaar ook zijn naam, natuurlijk. Zijn afmetingen doen trouwens niks af aan de ruimte in zijn koffer: met 405 tot 1.050 liter dankzij een inklapbare achterbank. En let op: deze bank kan ook nog eens in drie delen worden gesplitst voor extra gebruiksgemak. Voor diezelfde reden kan de klant trouwens kiezen voor een elektrisch bedienbare achterklep.

Technologie

Het is hier dat de Q2 ons met verstomming slaat. Deze wagen neemt heel wat toepassingen over uit het hogere gamma (en soms in optie te verkrijgen): zoals het volledig digitale dashboard (virtual cockpit), de adaptieve cruise control met stop&go-functie, de rijstrookwisselaarassistent, de parkeerassistent met uitparkeerhulp, de verkeersbordherkenning, het automatisch remsysteem met voetgangersherkenning, de adaptieve schokdempers...

Het multimediasysteem blijft ook niet achter, want het garandeert een optimale interactie met je smartphone, voor zowel iOS en Android. Zo is er bijvoorbeeld een hotspot om je met het internet te verbinden voor een waaier van fijne applicaties en diensten. En nog dit: je kan met je stem het systeem bedienen of via een touchpad.

Motors

Audi stelt voor: de 1.0, de 1.4 en de 2.0 TFSI als benzinemotor en de 1.6 en de 2.0 TDI voor chauffeurs die meer kilometers afleggen. De ontwikkelde kracht schommelt tussen 116 en 190 pk. De motors zijn beide verbonden met een manuele zesversnellingsbak, of op aanvraag een S-Tronic met 7 schakelingen. Belangrijk om weten nog: beide motors zijn standaard aan de vierwielaandrijving gekoppeld.

 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.