Audi TT neemt afscheid met verschillende 'Final Editions'

Daarmee blijft dit iconische model in ieders geheugen gegrift.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 06 november 2023
  • Lancering

De Audi TT, die in 1998 voor het eerst verscheen, staat op het punt van zijn pensioen. Het merk met de vier ringen heeft besloten om de gelegenheid te vieren door de laatste generatie van het model in verschillende Final Editions uit te dossen. Zo krijgt de Noord-Amerikaanse markt een speciale reeks met een koetswerk in Goodwood Green met parelmoereffect en alle attributen van de S Line, waaronder knappe velgen van 20 inch. Het model wordt er enkel als roadster aangeboden en krijgt een grijze kap en een interieur bekleed met Palomino Brown leer, dat tot op de middenconsole en onderaan de deurpanelen te vinden is. Deze speciale reeks wordt in een oplage van slechts 50 exemplaren gebouwd en krijgt steeds de 2 liter-turbobenzine met een S-Tronic-automaat met dubbele koppeling en 7 versnellingen onder de kap, een transmissie die de vier wielen aandrijft.

Aan de andere kant van het Kanaal wordt er al sinds de lente een compleet uitgeruste speciale reeks aangeboden. Naast het Black Styling-pakket krijgt deze versie, die zowel als roadster en als coupé wordt aangeboden, eveneens 20-inch velgen en een rijkelijk uitgerust interieur, met onder meer het MMI Navigation Plus-systeem. Er zijn drie exclusieve kleuren beschikbaar voor de Britse markt: Tango Red, Glacier White en Chronos Grey. Het merk spreekt echter niet over een bepaalde limiet op de productie. Het Verenigd Koninkrijk is trouwens een van de grootste markten voor de TT, met een totaal van 2.672 verkochte exemplaren in 2022.



En de Benelux? Er is nog geen enkele afscheidseditie aangekondigd voor onze markt. De markten die er wel recht op hebben, zullen vermoedelijk een hoge vraag noteren naar deze Final Editions, aangezien ze het einde betekenen van een iconisch model dat een klasse apart vormt binnen het gamma van Audi. Ook wij hebben het model al geëerd met een top 5 van onze favoriete Audi TT's.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Audi AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km