BMX X7, een nieuwe dubbele blik

De grootste SUV in het BMW-gamma krijgt een nieuwe neus en zijn motoren worden (licht) groener.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 april 2022
  • Lancering

Nu hij drie jaar op de markt is, heeft de BMW X7 halverwege zijn carrière recht op een facelift. En het is de bumper vooraan die de grootste wijzigingen ondergaat. Het onderste gedeelte werd hertekend, maar de belangrijkste evolutie vinden we bij de koplampen, die in twee gedeeld worden. Het bovenste gedeelte van de koplampen bevat de LED dagrijlichten. In het onderste gedeelte zitten de adaptieve lichten. En er is nog nieuws: het radiatorrooster wordt niet groter! Maar je kan wel kiezen voor de ‘Iconic Glow’ optie, net als op de onlangs vernieuwde 8 Reeks.





Steeds groter!

Nieuwe lichtblokken achteraan en velgen die je tot 23 duim groot kan kiezen, de grootste ooit op een model van het merk uit Beieren, vervolledigen de facelift vanbuiten. In het interieur ontdekken we hetzelfde gebogen paneel als in de recente elektrische modellen van het merk, met een digitale tellerpartij van 12,3 duim en een centraal scherm van 14,9 duim. 

Een beetje groener

Onder de motorkap krijgen de motoren een lichte hybridekuur. Je hebt nog steeds de keuze uit drie motoren. De instapper is de xDrive 40i, met een zescilinder benzine waarvan het vermogen stijgt naar 380 pk. De xDrive 40d uitvoering levert met zijn zes-in-lijn diesel voortaan 352 pk. De M60i xDrive staat bovenaan het gamma met zijn V8 die nog steeds 530 pk levert! De prijzen van het faceliftmodel zijn nog niet bekend. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km