Chevrolet Orlando: halfweg tussen monovolume en cross-over

  • Piette François
  • 25 augustus 2010

Een monovolume met twee volumes… Deze originele formule zagen we al eerder bij de Dodge Journey en bezorgt ook de Orlando een cross-overtintje. De Orlando is één van de wereldpremières die Chevrolet voorstelt op het salon van Parijs. Met zijn zeven zitplaatsen is hij geknipt voor grote gezinnen.

Yankee-stijl

De Orlando lijkt lager dan hij in werkelijkheid is. Zijn grote logo op het radiatorrooster, de gespierde spatborden en het lage dak zijn typisch Amerikaans. Zelfde refrein binnenin, met een instrumentenbord met dubbele boog dat geïnspireerd is op dat van de eerste Corvettes. Dankzij de ijsblauwe interieurverlichting lijkt het binnenin wel Tokyo by night.

Functioneel

Op drie rijen zetels vinden zeven inzittenden een plaatsje. De twee achterste rijen werden verhoogd voor een beter zicht. Bergvakken zijn er in overvloed. Zowat overal in het interieur en de koffer kun je allerhande kleine voorwerpen kwijt.

Naar Amerikaanse traditie zou de stereo om van te snoepen zijn. USB-, iPod- en MP3-aansluitingen mogen dus niet ontbreken. Voor de afwerking stelt Chevrolet drie niveaus voor. Standaard is de Orlando altijd uitgerust met stabiliteitscontrole (ESP), zes airbags, airco en elektrische achteruitkijkspiegels.

Onder de kap

Er is keuze uit maar drie motoren, waarvan één benzinemotor: een 1,8-liter met 141 pk. De diesels komen uiteraard uit eigen huis. De 2-liter levert 131 of 163 pk. Alle motoren beantwoorden aan de Euro 5-norm.
De serieproductie start in oktober van dit jaar, terwijl de commercialisering in Europa begin 2011 is voorzien.
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Chevrolet.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km