Lewis Hamilton gaat voor Ferrari rijden in 2025!

7-voudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft aangekondigd hij vanaf 2025 bij Ferrari gaat rijden. De Brit zet daarmee zijn contract bij Mercedes vroegtijdig stop, het team waarmee hij zes van zijn zeven titels won.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 02 februari 2024
  • Divers

Dit is misschien wel het grootste Formule 1-nieuws in de laatste tien jaar: Lewis Hamilton gaat voor Ferrari rijden! De transfer waar al jaren over gespeculeerd en misschien wel gedroomd wordt, gaat nu eindelijk gebeuren. Of toch over een jaar, want de 7-voudige wereldkampioen verhuist pas in 2025 naar het Italiaanse team met een “meerjarencontract”. Daarmee komt er een einde aan de 11 jaar durende relatie tussen Hamilton en het Mercedes-team, waarmee hij zes keer wereldkampioen werd en acht keer de constructeurstitel won, en ook heel wat diversiteitsprogramma’s en goede doelen opzette.

Ferrari terug naar de top?


Maar kennelijk heeft Hamilton zijn vertrouwen verloren in de mogelijkheden van Mercedes om terug aan de top te komen, na twee jaar hegemonie van Red Bull en Max Verstappen, en twee jaar instabiliteit bij de Zilveren Pijlen. Ferrari is dan weer aan een renaissance bezig, met hoge verwachtingen van teambaas Fred Vasseur (die in 2023 aan de macht kwam) en voor de kansen van de Scuderia met de ingang van een nieuw tijdperk in 2026. Dat jaar komen er nieuwe regels voor zowel de aerodynamica als de motoren van de F1-wagens, wat wel vaker voor een opschudding zorgt in de rangorde – kijk maar naar Mercedes in 2014 of Red Bull in 2022.

Exit-clausule

Het is dus een goed moment voor Hamilton om zijn kans te wagen, aangezien de 39-jarige Brit geen decennia meer in de F1 zal rijden en hij altijd al zijn carrière wou eindigen in het rood. Toch komt de aankondiging als een verrassing, want afgelopen zomer verlengde Hamilton nog zijn contract bij Mercedes tot eind 2025. Er was echter een exit-clausule voorzien, waarmee Hamilton vroegtijdig kon ontsnappen als er wel of niet aan een bepaalde voorwaarde werd voldaan. Dat zouden de prestaties van het team kunnen zijn, of misschien wel een tijdige verwittiging van Hamiltons kant, zodat Mercedes op het gemak op zoek kan naar een vervanger – iets wat het team in allerijl moest doen toen Nico Rosberg eind 2016 zijn vertrek aankondigde na zijn kampioenschap te hebben gewonnen.

Wie vervangt Hamilton?

Maar nu rijdt Hamilton dus nog een laatste jaar voor Mercedes, alvorens hij Charles Leclerc vergezelt bij de Scuderia Ferrari in 2025. Carlos Sainz Jr. moet dus ook op zoek naar een nieuw plekje, maar er is natuurlijk een vacature vrijgekomen bij het team van Toto Wolff. Al zijn er nog een aantal piloten die op dat zitje zullen azen: Alex Albon lijkt een tweede kans bij een topteam wel te verdienen, al wordt er ook gefluisterd over Fernando Alonso, Esteban Ocon, en waarschijnlijk nog een handvol anderen. En dan is het seizoen van 2024 nog niet eens begonnen!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km