Mercedes S-Klasse: nieuw ruimteschip

  • Piette François
  • 29 januari 2013
  • Toekomst

Het duurt niet zo lang meer voor de nieuwe Mercedes S-Klasse op de markt komt. Naar verluidt verschijnt hij al in juni dit jaar. De tests met de prototypes lopen dus op hun einde, wat de beperkte camouflage op deze exemplaren verklaart.

Vier lengtes

De eerste foto’s tonen een neus geïnspireerd door de Concept F700 uit 2008. De grote verrassing schuilt in de wielbasis: we verwachten maar liefst vier verschillende lengtes. Voor de Europese markt zijn dat de klassieke lange en korte versies, maar China krijgt nog twee langere varianten. Om het vertrek van Maybach op te vangen, bouwt Mercedes een weelderige S-Klasse van 6,5 meter lang, met twee bijkomende zetels achterin. Dat zouden klapstoelen zijn tegenover de conventionele zitplaatsen.

Magic Ride Control

Het toppunt van het spektakel wordt ongetwijfeld de Magic Ride Control, dat bestaat uit frontale camera’s die de weg analyseren en de schokdemping volledig automatisch aanpast. Die camera’s dienen ook voor de veiligheid, om de bestuurder te waarschuwen voor gevaar. De automatische noodrem wordt door het brein van de informatica beheerd als de bestuurder niet reageert.

‘Groene’ lichten

We vermelden ook de led-verlichting waarvan de intensiteit varieert naargelang het verkeer, wat het verbruik en de CO2-uitstoot beïnvloedt.  De koplampen kunnen dieren of mensen opmerken en de bestuurder hiervoor waarschuwen.

Mechaniek

Maar liefst drie hybrides staan op het programma, met elektromotoren van 41, 61 en 109 pk die de verbrandingsmotor bijstaan. Aan de andere kant van het motorenpalet vinden we de V12BiTurbo in deS65 AMG met 680 pk. De deuren, kofferklep en motorkap van deze AMG zijn van koolstofvezel om het gewicht te beperken.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: AutoMedia. Source ©: Mercedes.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km