Nissan Hyper Adventure: de toekomst voor outdoorliefhebbers

Nissan heeft de Hyper Adventure meegebracht naar de Japan Mobility Show, een visie op de toekomst van elektrische mobiliteit voor avonturiers. Spoiler alert: een grote batterij is handig voor tijdens het kamperen!

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 12 oktober 2023
  • Toekomst

De designers van Nissan hebben alles uit de kast gehaald voor de Japan Mobility Show 2023, de nieuwe naam van de Tokyo Motor Show. In totaal heeft het Japanse merk drie verschillende volledig elektrische conceptcars voorgesteld, waaronder ook de Hyper Urban. Deze modellen zijn niet per se bedoeld als opwarmertje voor toekomstige productiemodellen, maar tonen eerder de visie van het merk op de ervaringen die je zou kunnen beleven met een elektrische wagen in de toekomst. Elke auto heeft dan ook zijn eigen personage dat een bepaalde persoonlijkheid moet voorstellen.

Masa de avonturier

En volgens Nissan maakt op avontuur gaan duidelijk ook nog deel uit van onze toekomstige mobiliteit, zo bewijst de Hyper Adventure. Het is het voertuig naar keuze van het personage ‘Masa’, een extreme atleet die met zijn gezin in een bergachtig gebied woont en streeft naar zelfvoorziening. De Hyper Adventure moet hem niet enkel bijstaan in moeilijk terrein, maar moet ook al zijn uitrusting kunnen dragen voor zijn extreme sportvideo’s.

Echte conceptcar

Meer concreet betekent dit dat de Hyper Adventure een sportieve SUV is met e-4ORCE-vierwielaandrijving om ook in moeilijk terrein uit de voeten te kunnen. Het koetswerk heeft een grote bodemvrijheid en ziet er stoer uit dankzij de grote spoiler en de vleugeldeuren om toegang te krijgen tot het interieur. Dat ziet er zo mogelijk nog futuristischer uit, met veel lege ruimte en grote glaspartijen voor een goede zichtbaarheid. Er is ook plek aan boord voor tenten, ski’s of zelfs een kajak.

Vehicle-to-everything

De Hyper Adventure is ook voorzien van enkele slimme functies om het leven aan boord aangenamer te maken. Zo is de achterbank 180 graden draaibaar, om comfortabel in de koffer te kunnen zitten met het zicht naar buiten. Daarnaast is zijn “grote batterij” ook inzetbaar als stroombron voor tal van externe toestellen of functies, wat Nissan ‘vehicle-to-everything’ noemt. Je kan de Hyper Adventure dus gebruiken als powerbank voor je uitrusting, als stroombron voor andere elektrische voertuigen of als bufferbatterij voor je huis (V2H) of voor het elektriciteitsnetwerk (V2G). 

Zoals gezegd zijn de kansen op een productieversie nihil, maar misschien komen we enkele van deze functies wel tegen op een toekomstig elektrisch model van Nissan...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km