Porsche op het Autosalon van Brussel : Cayenne Hybride en Boxster RS 60 Spyder stelen de show

  • Piette François
  • 17 januari 2008

Cayenne Hybride

Tegen het einde van dit decennium zal Porsche een Hybride versie van de Cayenne en Panamera Gran Turismo op de markt brengen. De voordelen van de hybride oplossingen hebben vooral invloed in het stadsverkeer waar herhaaldelijk gestopt en terug vertrokken wordt. In het stadsverkeer kan er met zo’n oplossing tot 25% minder verbruik rekening gehouden worden. Porsche heeft niet voor een klassieke hybride oplossing gekozen met een brandstofmotor en elektrische motor dat in verschillende richtingen werkt. Porsche heeft voor een parallelle oplossing gekozen. Deze keuze laat toe om nog steeds beroep te kunnen doen op een integrale transmissie en geen plaats te verliezen in de kofferruimte. Het andere voordeel zijn de extra besparingen op het verbruik, die liggen gevoelig hoger dan wat uitgespaard kan worden met een klassieke hybride oplossing. Porsche laat weten dat ze enkel met de elektrische motor tot 120 km/u kunnen halen. Tegenover een klassieke Cayenne komen er bij de hybride versie 51 pk (38 kW) bij. De prestaties zijn ook iets beter ondanks 150 kilo extra massa. De batterij van de Cayenne Hybride zit verwerkt in de ruimte waar normaal het reservewiel zit. Het is een 100% recycleerbare NiMH batterij en weegt slechts 69 kilo en een levensduur dat op zo’n 10 jaar geschat wordt. Ze wordt ondermeer heropgeladen door het herwinnen van de energie die vrijkomt bij het remmen. Met de Cayenne Hybride komt het gemiddeld verbruik uit op 9,8 liter volgens de Europese normen. Porsche gaat wel maatregelen nemen om onder de grens van 9 liter te kunnen duiken!    

 

Boxster RS 60 Spyder

Dit is een Boxster met een vleugje nostalgie. De fans van het merk zullen zich ongetwijfeld herrineren dat de Porsche Type 718 RS 60 Spyder er in slaagde om auto’s uit hogere categorieën met glorie te overtreffen. Vandaag wil Porsche met de Boxster RS 60 Spyder de legende terug tot leven brengen. Om te beginnen hebben ze daarom deze Boxster uitgerust met het Porsche SportDesign Package. Op gebied van de motor werd het uitlaatsysteem herzien en werd het vermogen opgedreven tot 303 pk. Hij berust op 19 duim velgen en is standaard uitgerust met het Porsche Active Suspension Management (PASM voor de kenners) systeem. De zilverkleurige metaalkleur wordt gekoppeld aan een rood dak en lederen interieur. Een zwart dak en donkergrijs lederen interieur staan ook op de optielijst. Verder is deze speciale versie uitgerust met een “RS 60 Spyder” label op de deurlijsten, evenals een specifieke binnenbekleding. Het dashboard krijgt dezelfde kleur als de koetswerkkleur een de tellers zijn ook uniek. En dat is nog niet alles! Porsche heeft echt oog voor het detail gehad met deze RS 60 Spyder, de zwarte omkadering van de voorruit, rode achterlichten, centrale console, achterzijde van de zetels en de metaalkleur van de rolbeugels en veiligheidsgordels zijn daar het bewijs van. Zoals we het van een speciale reeks mogen verwachten zal ook dit model in een beperkte oplage verkocht worden. Er zullen van de Porsche Boxster RS 60 Spyder 1,960 modellen gebouwd worden dat elk een uniek nummer krijgen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Eric Spitzer, François Piette. Video ©: Lionel Hermans. Source ©: Porsche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km