Skoda Karoq: de vervanger van de Yeti

De Yeti maakt binnenkort plaats voor een gloednieuwe SUV. Die zal Karoq heten en onder de nieuwe Kodiaq komen te staan.
  • Piette François
  • 28 april 2017

Net als diezelfde Kodiaq haalt de Karoq zijn naam bij een inheems volk van Alaska. Het woord zou een combinatie zijn van de termen “Kaa’raq” (auto) en “Ruq” (pijl). Wat er ook van zij, het model wordt op 18 mei in avant-première gepresenteerd.

Afmetingen en koffer

De Karoq is 4,38 meter lang, 1,84 meter breed en 1,61 meter hoog, en biedt een koffervolume van 521 tot 1.630 liter, afhankelijk van de positie van de achterbank. In tegenstelling tot zijn grote broer heeft hij slechts plaats voor vijf. Skoda biedt eveneens “VarioFlex”-zitjes achteraan (verschuifbaar, vermoeden we). De Karoq kan tot slot worden omgevormd in bestelwagen: je kunt de achterbank eruit nemen, waardoor het koffervolume 1.810 liter bedraagt.

Motoren

Onder de motorkap stopt de Karoq een 1.0 en 1.5 TSI op benzine en een 1.6 en 2.0 TDI diesel. De vermogens schommelen tussen 115 en 190 pk. Met uitzondering van de krachtigste diesel zijn alle motoren te krijgen met een manuele zesversnellingsbak of een DSG-automaat met zeven verzetten. De 2.0 TDI komt standaard met een zeventrapsautomaat en vierwielaandrijving.

5 of 6 rijmodi

Net als de nauw verwante Seat Ateca beschikt de Karoq over vijf rijmodi: Normal, Sport, Eco, Individual (personaliseerbaar) en Snow. De modellen met vierwielaandrijving hebben een Offroad-modus voor uitstapjes op onverharde wegen.

Multimedia

Skoda legt de lat relatief hoog, met een multimediasysteem dat compatibel is met Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink. Je smartphone opladen via inductie kan uiteraard ook. Skoda geeft ook mee dat de topuitvoering van het multimediasysteem een internetverbinding heeft, een wifi-hotspot en connected-diensten (LTE-compatibel).

Rijhulp

Ook hier kan de Karoq profiteren van de expertise van de VW-groep: fileassistentie, rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning, dodehoekwaarschuwing, automatische remhulp met voetgangerherkenning en zelfs assistentie bij het manoeuvreren met een aanhangwagen.

Verlichting

Tot slot geeft Skoda mee dat het model kan worden uitgerust met “full led”-koplampen, en dat het interieur ook lichtdiodes krijgt. Het interieur beschikt bovendien over een personaliseerbaar digitaal instrumentenpaneel.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km