5 cadeautips voor liefhebbers van autogeschiedenis

Dit zijn vijf must-have boeken die zeker in de smaak zullen vallen bij elke autoliefhebber!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 07 december 2023
  • Aankoop

Op zoek naar een cadeautip voor iemand die gepassioneerd is door alles wat met auto's te maken heeft? Deze selectie van vijf naslagwerken zal je helpen te vinden wat je zoekt en zal vooral een plezier doen aan de persoon die je wilt verwennen. Deze vijf boeken zijn in elke goede boekhandel te vinden of kan je ook online bestellen. En we hebben aan elk budget gedacht!

1. Bond Cars: The Definitive History

Dit geweldige boek dompelt je onder in de autogeschiedenis van een van de beroemdse filmfranchises. Met de zegen van EON, het productiehuis achter de James Bond-films, heeft auteur Jason Barlow volledige toegang gekregen tot de 007-archieven, waar hij ongeziene documenten, plannen en scripts in kon kijken. Exclusieve interviews, historische foto's, storyboards en zelfs technische tekeningen geven je een overzicht van de vele bolides die door de handen van de Britse geheim agent zijn gegaan.
336 p. – €35,95

2. 50 Ultimate Sports Cars

De 50 sportwagens die in dit boek zijn opgelijst, behoren tot de meest gewilde modellen ter wereld. Een exclusieve selectie die zowel de Stutz Bearcat Model A uit 1912 omvat, als de Alfa Romeo 8C 2900B MM Spider uit 1938 en de sculpturale Ferrari 250 GTO Series II uit 1962, die bij elke nieuwe veiling alle records verbreekt. Elk van deze legendarische modellen wordt prachtig gepresenteerd, met fantastische foto's van de beste autofotografen ter wereld. Het geheel wordt versterkt door historische archieven en anekdotes van enkele vooraanstaande figuren uit de autowereld.
512 p. – €25

3. Formula 1: The Impossible Collection

Dit weelderige naslagwerk van gerenommeerd F1-journalist Brad Spurgeon traceert de mijlpalen terug die de Formule 1 van een gentlemen's club in 1950 tot een wereldsport met honderden miljoenen fans hebben getransformeerd. Het is het derde meest populaire sportgebeuren ter wereld, na de Olympische Spelen en het WK voetbal! Het boek belicht enkele uitzonderlijke technische innovaties, opmerkelijke prestaties van sommige piloten en opwindende racefinishes, met in de spotlight enkele onsterfelijke namen als Fangio, McLaren, Lauda, Senna, Schumacher en Hamilton. Elk boek is zorgvuldig met de hand samengesteld.
228 p. – €1.200

4. Porsche 911: Everlasting Love Stories

Misschien wel de meest iconische auto aller tijden, de Porsche 911, blies in 2023 60 kaarsjes uit. De gelegenheid om te vertellen over zes decennia aan zeer persoonlijke, emotioneel geladen liefdesverhalen die te maken hebben met deze legendarische sportwagen. Alle facetten van eeuwige liefde worden beschreven, van een irrationele fascinatie tot regelrechte idealisering. De spanning neemt nog toe wanneer de relatie echt persoonlijk wordt, in een cocktail van liefde, plezier en passie. Een verzameling amusante en rijkelijk geïllustreerde verhalen die laten zien hoe de Porsche 911 altijd al krachtige en intense gevoelens teweeg heeft gebracht.
320 p. – €99

5. The Atlas of Car Design

De bijbel van autodesign! Een uitgebreide encyclopedie van 's werelds grootste auto-ontwerpen, met meer dan 650 vereerde (en soms verguisde) modellen van bijna 190 constructeurs. Het boek is geografisch en chronologisch geordend en beslaat meer dan een eeuw autodesign, met Japanse klassiekers, Duitse technische meesterwerken, Italiaanse iconen en Amerikaanse krachtpatsers. Een originele benadering van een immers populair thema, geïllustreerd met honderden historische foto's, studiobeelden en originele advertenties, en dat alles in een genereus formaat.
568 p. – €125

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Porsche AG / Taschen / Assouline / Ballantine Books / Phaidon.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke uitvoering, motorisatie en opties moet je kiezen op de Renault Austral in 2024? Het maakt uiteindelijk weinig uit, we leggen uit waarom.

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km